14 animale albinoase, ce cu siguranță vă vor uimi!

Chiar dacă nu sunt așa cum le cunoaștem, aceste animale sunt frumoase în felul său. Nu este de mirare că într-o lume atât de colorată cum o vedem noi, un animal albinos va atrage atenția tuturor. Acestea sunt demne de toată admirația deoarece sunt într-adevăr deosebite.

Albinismul reprezintă o afecțiune ereditară, care este datorată absenței melaninei – pigmentul care oferă culoare pielii, părului și ochilor. Acesta este caracterizat prin lipsa completă sau parțială a melaninei. Albinismul poate apărea la toate speciile de animale, indiferent că este vorba despre tigrii, pești, arici, bufnițe sau chiar și urși polari. Pentru noi oamenii, aceste exemplare rare reprezintă un adevărat fenomen. Din cauza albinismului multe animale își pierd capacitatea de a se camufla și nu pot să se ascundă de prădători sau să-și vâneze prada. Rata de supraviețuire a animalelor cu albinism în sălbăticie este de obicei foarte mică. Cu toate acestea, de protejarea animalelor afectate de albinism se ocupă grupuri cum ar fi Societatea de Conservare a Veverițelor cu Albinism.

Uimitor, dar unele state încearcă să transforme prezența unor astfel de animale într-un patrimoniu natural. Spre exemplu, în Statele Unite ale Americii exista un conflict între mai multe orașe pentru desemnarea “patriei veverițelor albe”. În Illinois trăiesc sute de astfel de specii, ce sunt protejate prin lege. Oamenii au fost dintotdeauna fascinați de animalele albinoase. Iată mai jos care sunt cele mai interesante cazuri de astfel de mutații genetice sau albinism la prietenii noștri dragi.

1. Cal 

2. Pui de cerb 

3. Broască țestoasă 

4. Aligator 

5. Veveriță 

6. Buburuză 

7. Gândac 

8. Pește 

9. Arici 

10. Păun 

11. Tigru 

12. Zebră 

13. Gorila 

14. Dobermann