13 trucuri utile care vă vor simplifica procesul de curățenie

Procesul de curățenie nu este cea mai plăcută activitate, mai ales că la sfârșit de săptămână ne-am putea petrece timpul într-un mod mult mai distractiv.

Vă prezentăm în continuare câteva trucuri, care vă vor ajuta să faceți curățenie mult mai rapid.

1. Lipsa spațiilor în zona chiuvetei. 

Suprafețele de lucru a bucătăriei, precum și zona de lângă chiuvetă trebuie să nu aibă spațiu, deoarece ar putea pătrunde apă sau murdărie.

2. Podeaua netedă.

Este mult mai ușor să curățăm podeaua netedă.

3. Gresie fără rosturi.

Aceasta are un aspect mai omogen, toate elementele se potrivesc perfect și, datorită acestui fapt, veți curăța foarte rapid suprafețele.

4. Chit de rosturi mai întunecat.

Chitul trebuie să fie cu un ton mai întunecat decât gresia, deoarece acesta se murdărește foarte ușor și nu va arăta prea bine.

5. Podeaua de culoare gri.

Pe podeaua gri praful va fi aproape invizibil.

6. Renunțarea la covoare.

Covoarele sunt ca un magnet pentru praf și murdărie, de aceea ar fi bine să renunțați la ele.

7. Tapet cu desene mici. 

Desenele mici ascund toate petele de pe suprafață.

8. Vopsea pe bază de ceară.

Ceara din vopsea creează un strat protector pe suprafața peretelui care respinge murdăria. Dacă pereții se murdăresc, îi puteți șterge pur și simplu.

9. Tavan neted.

Un tavan sofisticat va atrage praful și se va curăța destul de dificil, în timp ce unul neted se va curăța foarte simplu.

10. Suprafețe deschise.

Renunțați la suveniruri, figurine, jucării de pe toate suprafețele deschise, deoarece se depune foarte mult praf pe ele.

11. Mobilier încorporat.

Dulapurile, inclusiv cele din bucătărie, nu trebuie să fie încorporate doar în pereți, dar și în tavan, pentru a nu se acumula praf în locurile greu accesibile.

12. Dulapuri cu bază.

Praful se adună sub mobilier. Pentru a evita acest lucru, merită să alegeți un mobilier cu bază care să acopere picioarele.

13. Vas wc suspendat.

Modelele suspendate vă vor ajuta să faceți curățenie mult mai rapid, va fi suficient să ștergeți pur și simplu cu mopul.

Cunoașteți și alte trucuri de acest fel? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!