13 trucuri simple în materie de coafuri care au efect de întinerire

Pentru o lungă perioadă a existat opinia că, ajunse la maturitate, femeile ar trebui să opteze pentru tunsori scurte și o colorare discretă. Dar e timpul ca această convingere să fie dată uitării, pentru că femeile pot să-și aleagă coafura care și-o doresc. Dacă doriți să obțineți efect de întinerire, ar trebui să urmați câteva recomandări.

Șuvițe deschise lângă față.

Experții afirmă că părul blond întinerește, în timp ce părul închis la culoare poate accentua și mai mult ridurile. Dacă nu doriți să-l vopsiți complet blond, puteți opta doar pentru șuvițe în zona feței.

Negru moale.

Dar și blondul nu se potrivește tuturor, mai ales dacă părul natural este negru. În acest caz puteți păstra culoarea naturală, dar să alegeți o nuanță mai moale.

Balayage.

Această tehnică este potrivită pentru toată lumea. Pentru a obține efect de întinerire ar trebui să optați pentru nuanțe mai moi.

Blond cald.

După cum știm deja părul blond este o soluție excelentă pentru un aspect tineresc. Dar ar trebui să alegeți nuanțe calde, care vor oferi tenului o strălucire tinerească.

Nuanțare discretă.

Pentru efect de întinerire adăugați puțină strălucire cu nuanțări discrete.

Nuanțe de cupru.

Oamenii de știință au descoperit recent că persoanele cu părul roșcat par, în medie, cu 2 ani mai tinere decât semenii lor din cauza unei gene speciale. Nu ne putem schimba genele, dacă vom vopsi părul într-o culoare arămie, dar vom obține efect de întinerire.

Bucle moi.

Părul lung și des arată bine în tunsori în straturi și coafat în bucle în zona feței.

Breton asimetric.

Acest tip de breton este perfect pentru femeile cu fruntea înaltă. Bretonul asimetric ascunde perfect modificările legate de vârstă din zona frunții.

Aranjare în bucle.

Îndreptarea părului lung nu este cea mai bună soluție, deoarece întinde vizual fața, adăugând ani. Buclele, în schimb, vor avea efectul invers.

Tunsoare deasupra umerilor.

Majoritatea femeilor mature preferă în continuare părul scurt. O astfel de tunsoare distrage cu adevărat atenția de la modificările legate de vârstă, în timp ce părul lung, nearanjat, nu va face decât să le sublinieze.

Coc jos.

De-a lungul timpului părul nostru încărunțește și devine tot mai subțire, iar coafurile înalte vor accentua aceste schimbări. O soluție bună ar fi cocul jos.

Tunsoare în straturi.

Părul cărunt poate arăta foarte bine. Dar deoarece textura acestuia se schimbă, ar trebui să alegem o tunsoare care ni se potrivește. O soluție bună sunt tunsorile în mai multe straturi.

Aranjare volumetrică.

Părul nostru devine din ce în ce mai subțire în timp, de aceea ar fi bine să optăm pentru coafuri cu volum, care, apropo, vor arăta minunat chiar și pe părul cărunt.