13 trucuri simple cu părul care vă vor întineri imediat

Multă vreme a existat o părere că, la maturitate, femeile ar trebui să aibă o tunsoare scurtă și o culoare cât mai discretă. Ar fi timpul ca această idee să fie dată uitării și ca femeile să poarte coafurile care le sunt pe plac. Cu toate acestea, ar trebui să urmăm câteva recomandări care ne vor ajuta să părem și mai tinere.

Următoarele 13 sfaturi vă vor ajuta să vă faceți imaginea și mai armonioasă.

Șuvițe deschise în zona feței.   

Experții declară în unanimitate că părul blond are efect de întinerire, în timp ce părul întunecat poate sublinia și mai mult ridurile. Dacă nu doriți să vopsiți părul complet în blond, puteți decolora doar șuvițele din zona feței.

Negru moale.

Dar nici blondul nu este pentru toată lumea, mai ales dacă părul natural este negru. În acest caz puteți păstra culoarea naturală, dar să alegeți o nuanță mai moale.

Balayage.

Balayage este potrivit pentru aproape toate domnișoarele și doamnele. Însă femeile adulte ar trebui să aleagă nuanțe cât mai delicate.

Blond cald.

După cum știm deja, părul blond este o soluție excelentă pentru a obține un aspect tineresc. Dar ar trebui să alegeți nuanțe calde, care vor adăuga volum feței, vor distrage atenția de la riduri și vor oferi strălucire pielii.

Șuvițe abia vizibile.

Puteți adăuga strălucire cu ajutorul unor șuvițe abia vizibile.

Nuanțe de cupru.

Recent oamenii de știință au descoperit că persoanele cu păr roșcat arată în medie cu 2 ani mai tinere decât semenii lor datorită unei gene speciale. Desigur, vopsirea părului în culoarea cuprului nu ne schimbă genele, dar ne ajută să părem mai tinere.

Bucle în față.

Părul lung și des este arată foarte bine când este aranjat sub formă de bucle spre exterior. Acest lucru va face imaginea mai tinerească.

Breton asimetric.

Bretonul asimetric ascunde perfect modificările legate de vârstă și, datorită lungimii diferite, nu acoperă pleoapele și nu îngreunează aspectul.

Părul ondulat.

Este mai bine să optați pentru bucle și să evitați îndreptarea părului lung deoarece întinde vizual fața, adăugând vârstă.

Tunsoare deasupra umerilor.

Majoritatea femeilor mature preferă părul scurt. O astfel de tunsoare chiar distrage atenția de la schimbările legate de vârstă, în timp ce părul lung nearanjat nu va face decât să le sublinieze.

Coc jos.

De-a lungul timpului părul de la tâmple încărunțește și devine mai subțire, iar coafurile înalte vor arăta aceste schimbări. De aceea ar trebui să optați pentru cocul jos.

Tunsoare în straturi.

Chiar și părul cărunt poate arăta elegant și proaspăt. Dar trebuie să țineți cont de faptul că textura părului cărunt se schimbă și trebuie să alegeți tunsoarea potrivită. Alegeți tunsorile în straturi în loc de cele uniforme.

Aranjare volumetrică.

Părul devine din ce în ce mai subțire și, pentru a ascunde aceste schimbări, este mai bine să alegeți coafuri voluminoase care, apropo, vor arăta minunat chiar dacă aveți părul cărunt.