13 trucuri de curățenie care funcționează fără a apela la produse chimice agresive

Oamenii de știință au demonstrat faptul că atunci când facem curățenie ne calmăm, acest proces este o alternativă eficientă la meditație. Chiar de nu vă place să o faceți, acest detaliu va compensa măcar puțin munca depusă, iar locuința curată vă va bucura și mai mult.

Vă propunem în continuare câteva trucuri eficiente care vă vor simplifica procesul de curățenie.

1. Curățarea bureților și a periilore.

Nu este necesar, pentru a le curăța, să folosiți produse scumpe. Luați puțin ulei de nucă de cocos, detergent de spălat vase și săpun antibacterian. Spălați bine bureții și periile, apoi clătiți bine.

2. Îndepărtarea urmelor de pe covoare.

Dacă, după mutarea mobilierului, au rămas urme pe covor, v-ar putea ajuta niște cuburi de gheață ca să scăpați de ele. Se lasă să se topească peste noapte: după absorbția umidității, urmele vor dispărea.

3. Curățarea de praf locuri greu accesibile.

Aspiratoarele moderne au duze suplimentare, dar uneori nici acestea nu ne sunt de mare ajutor. În acest caz puteți utiliza tubul de carton rămas de la hârtia igienică, care vă va ajuta să curățați chiar  și cele mai inaccesibile locuri.

4. Curățarea mobilierului din bucătărie.

Pentru a curăța suprafețele din bucătărie încercați un amestec de ulei de nucă de cocos și bicarbonat în proporție de 1: 2. Acest amestec se va aplica pe zona cu pricina și apoi se va curăța cu un burete sau cu o periuță de dinți veche.

5. Eliminarea mirosurilor neplăcute.

Pentru a elimina mirosurile neplăcute, puteți pregăti niște discuri aromate, acest lucru se foarte simplu! Veți avea nevoie de 1-2 căni de apă potabilă, 2 căni de bicarbonat și ulei esențial. Amestecați ingredientele, puneți-le în forme de silicon și lăsați-le să se întărească timp de 1-2 zile.

6. Îndepărtarea petelor de ulei de pe covor.

Pentru eliminarea petelor de pe covor ne vin în ajutor bicarbonatul sau amidonul, detergentul de spălat vase și oțetul.

7. Desfundarea chiuvetei.  

O soluție veche, dar eficientă, de apă, oțet și bicarbonat ne poate ajuta să rezolvăm și această problemă. Trebuie doar să turnați oțet, o cantitate generoasă de bicarbonat și să astupați cu dopul.

8. Îndepărtarea petelor dificile de vopsea sau de carioci. 

Veți avea nevoie de amoniac și apă caldă în raport de 1: 1 și de un fier de călcat. Pulverizați pe pată, puneți deasupra o bucată de stofă curată de care nu mai aveți nevoie și călcați cu fierul fierbinte zona cu pricina. După mai multe repetări vopseaua va dispărea de pe covor și va rămâne pe țesătură.

9. Strângerea paietelor împrăștiate.

Paietele se pot strânge foarte ușor cu ajutorul plastilinei. Suprafața va fi curată, iar plastilina va deveni mai strălucitoare și mai frumoasă.

10. Curățarea plăcii.

De această dată ne vin în ajutor bicarbonatul și peroxidul de hidrogen. Trebuie să turnați bicarbonat, să stropiți cu peroxid deasupra și să repetați procedura de mai multe ori. Lăsați apoi să acționeze câtva timp și murdăria va dispărea de la sine.

11. Combaterea mirosului neplăcut care provine de la tocătorul de resturi alimentare.

Pentru aceasta veți avea nevoie de niște cuburi de gheață și lămâie pe care să le puneți în tocător.

12. Curățarea fierului de călcat.

Încercați această metodă simplă care vă va ajuta să curățați rapid fierul de călcat: veți avea nevoie de oțet și pastă de dinți. Încălziți puțin fierul și curățați-l, spre exemplu, cu partea abrazivă a buretelui de spălat vase folosind această pastă. Nu va dura mult timp.

13. Curățarea componentelor aragazului.

Pentru aceasta veți avea nevoie de o soluție apoasă de amoniac și de niște pungi de plastic cu fermoar. Dacă grătarul este mare, va trebui să găsiți niște pungi mai mari. Puneți grătarul în pungă, turnați soluția dată și lăsați să acționeze peste noapte. Dimineața va trebui doar să ștergeți suprafața, iar murdăria va dispărea de la sine.