13 trucuri care vor transforma chiar și un zbor din clasa economică în unul de succes

Încercări nereușite de a găsi o poziție comodă de dormit, copii care plâng, probleme din cauza alimentelor la bord – acestea sunt doar câteva dintre dificultățile cu care ne confruntăm în timpul zborurilor.

Vă oferim câteva sfaturi care vă vor ajuta să nu mai simțiți disconfort în timpul zborurilor și să vă faceți șederea la bord plăcută.

1. Alegeți locul cu înțelepciune.

Alegerea locului din avion trebuie abordată strategic: aerul este mai proaspăt în fața aeronavei, iar în zona de lângă aripi vă va „scutura” mai puțin. Cu cât este mai în față, cu atât zgomotul motorului vă va deranja mai puțin. Iar locurile din apropierea culoarului sunt mai liniștite decât cele de lângă hublou.

2. Găsiți o poziție comodă.

Călătorii cu experiență recomandă să alegeți un loc lângă hublou și să vă lăsați pe spate cât mai mult posibil. Însă experții în somn afirmă că cea mai bună poziție în acest scop este aplecarea înainte peste masa pliabilă. Dar, după cum a arătat sondajul, nu veți reuși să adormiți, dacă vă veți sprijini de peretele de lângă hublou.

3. Mâncați sau beți ceva rece înainte de somn.

Înainte de somn temperatura corpului nostru scade, de aceea ar trebui, în timpul zborului, să ne convingem organismul că este timpul să se odihnească. Pentru aceasta trebuie doar să mâncați niște înghețată ori să beți suc sau apă rece.

4. Să aveți șosete de schimb.

Pasagerii cu experiență iau cu ei mai multe perechi de șosete deoarece în avion poate fi destul de rece și, pe lângă aceasta, este destul de incomod să stați încălțați pe tot parcursul zborului.

Ciorapii de compresie pot fi, de asemenea, o alternativă bună la șosete deoarece ajută la îmbunătățirea circulației sângelui.

5. Nu lăsați gâtul descoperit. 

Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care vă puteți simți inconfortabil în avion. Dacă îl acoperiți cu o eșarfă sau cu un pulover, vă va fi mai cald și mai ușor să vă relaxați.

6. Puneți invers perna de călătorie.

Un călător cu experiență a împărtășit un truc simplu care îi permite să doarmă suficient în avion. Trebuie să puneți invers perna care, în acest fel, va servi drept suport pentru bărbie și capul nu va cădea înainte, iar capul să va relaxa pe speteaza scaunului.

7. Renunțați la machiaj, dar nu uitați să vă hidratați tenul.

Este mai bine să renunțați la rujul roșu, la fardul de obraz și la rimel. Aerul din avion este uscat, așa că în loc de fond de ten este recomandat să aplicați o cremă hidratantă.

Și pentru ca pielea feței să ne mulțumească pentru timpul petrecut în aer, puteți folosi măști din pânză care, de regulă, conțin acid hialuronic și alte ingrediente cu efect de hidratare. Principalul lucru este să alegeți opțiuni fără mirosuri puternice, pentru a nu provoca disconfort celorlalți călători.

8. Aveți grijă de păr.

Pentru ca părul să nu se electrizeze și să arate îngrijit, experții recomandă să puneți o eșarfă pe cap. Iar pentru a vă proteja părul de uscare, puteți aplica un balsam fără clătire. Cu o astfel de pregătire orice zbor va fi prietenos cu părul Dumneavoastră.

9. Nu vă încrucișați picioarele.

În căutarea unei posturi confortabile, adesea ne încrucișăm picioarele. Cu toate acestea, atunci când sunteți în avion, este mai bine să renunțați la acest obicei deoarece încrucișarea picioarelor limitează fluxul de sânge. Experții ne îndeamnă să ținem picioarele drepte, îndoindu-le ușor la genunchi.

10. Luați ceva moale de acasă.

O atmosferă „ca acasă” va ajuta, de asemenea, la combaterea insomniei la bord. De aceea ar fi bine să aveți ceva moale, o pătură, de exemplu. Chiar și un lucru mic, cum ar fi o față de pernă, va mirosi ca acasă, iar creierul va asocia acel miros familiar cu mersul la culcare.

11. Gustare cu banane.

Magneziul și potasiul care se conțin în banane vă ajută să adormiți mai ușor. Prin urmare, dacă vă este greu să adormiți în avion, puteți mânca banane.

12. Beți lichide din ambalaj.

Un însoțitor de bord cu experiență a dezvăluit pe rețelele de socializare că rezervoarele care stochează apa la bord nu sunt curățate foarte des. Prin urmare, ne recomandă să bem numai băuturi ambalate și să să renunțăm și la ceaiul și cafeaua, care se prepară din apa din rezervoare.

13. Nu opriți aparatul de aer condiționat.

Aparatele de aer condiționat din avioane acționează ca o barieră: „elimină” bacteriile, făcându-le să se așeze mai repede pe podea și împiedicându-le să pătrundă pe mucoasele noastre. Prin urmare, este indicat să nu opriți sistemul individual de ventilație, menținând un flux de aer mediu sau puternic pe tot parcursul zborului.