13 semne care ne arată clar că în față noastră stă un actor profesionist

Pentru a identifica actorii profesioniști avem la dispoziție mai multe semne.

Am citit cu atenție mai multe recenzii de film și am aflat care sunt criteriile care evaluează profesionalismul actorilor.

Nu le este frică să aleagă personaje sumbre și controversate: Joaquin Phoenix în filmul „The Joker” și Rosamund Pike în „I Care a Lot”.

Se schimbă pentru rol: Charlize Theron ne-a demonstrat de nenumărate ori acest lucru. 

Nu le este frică să joace rolul unor personaje reale; interpretarea rolului unui personaj istoric, cunoscut de majoritatea, este o adevărată provocare pentru un actor. 

Au curajul să interpreteze rolul unor persoane care au dificultăți fizice: nu este o sarcină ușoară să transmiți această problemă subtil. Reese Ahmed a reușit să transmită suferința unui tânăr toboșar, care a aflat că își pierde auzul.

Sunt dispuși să facă diferite sacrificii pentru rol, trezind astfel admirația publicului: Jared Leto nu acceptă jumătate de măsură când vine vorba de cinematografie, schimbându-și cu ușurință aspectul.

Învață lucruri noi: Channing Tatum, pentru rolul din filmul “Trăiască Caesar!”, a învățat, în 3 luni, step dance. 

Își dezvăluie sentimentele pe ecran.

Nu le este frică să experimentați cu propriul aspect.

Studiază cu atenție personajul: expresiile faciale specifice, mișcările caracteristice sau vocea conferă personajelor profunzime.

Își arată trăirile fără să vorbească: în filmul „Ascensiunea lui Jupiter” este aproape imposibil să înțelegem ce se întâmplă și de ce personajul Milei face o alegere sau alta, în timp ce Scarlett Johansson în „Poveste despre căsnicie” reușește cu succes să transmită emoțiile. 

Folosesc intonația, nu puterea vocii: Toni Collette a reușit să transmită atmosfera întunecată și apăsătoare din filmul „Reîncarnarea”, în timp ce lui Eddie Redmayne, în filmul „Ascensiunea lui Jupiter”, nu a fost destul de convingător. 

Își folosesc imaginația: pentru a interacționa, în filmul „„Hobbitul”, cu 13 personaje imaginare McKellen a trebuit să-și folosească toate abilitățile sale actoricești. 

Știu să-și aleagă rolurile potrivite: un actor bun este și un manager talentat care știe să-și construiască cariera, Meryl Streep fiind un exemplu foarte bun în acest sens.