13 reguli importante de aplicare a fardurilor de pleoape și de utilizare a celor mai răspândite tehnici

Pe fiecare dintre noi natura ne-a înzestrat cu trăsături diferite ale feței. Unele sunt mulțumiți, altele nemulțumite. Dar pentru a ajuta femeile a fost un mijloc foarte eficient și simplu – make-up-ul.

Folosind cu îndemânare produsele cosmetice fiecare femeie poate să-și corecteze defectele sau să-și evidențieze atu-urile. Cu toate acestea, machiajul fiecărei zone a feței necesită o abordare atentă.

De exemplu, folosind diferite tehnici de aplicare a fardurilor, puteți schimba vizual forma ochilor.

În acest articol veți afla cum să efectuați un machiaj corect al ochilor care să vă avantajeze.

Aplicarea corectă a umbrelor: regulile de bază și componentele necesare

Pentru a crea un MakeUp de calitate este important să țineți cont de trei reguli:

 • Când creați un machiaj, trebuie să determinați zona ce trebuie accentuată. Spre exemplu, dacă evidențiați buzele, ochii vor mai puțin machiați și invers.
 • Alegeți fardurile în funcție de culoarea naturală a pielii. De exemplu, pe o față palidă culorile mov vor crea un efect bolnăvicios, iar nuanțele de maro îmbătrânesc.
 • Machiajul ochilor trebuie să conțină cel puțin două nuanțe, în mod ideal – trei. Pleoapa superioară se evidențiază cu cea mai deschisă nuanță.

Înainte de a aplica fardurile de ochi aveți nevoie de trei lucruri importante:

Baza sub farduri

Se mai numește bază sau primer. Mulți îl neglijează, însă, calitatea machiajului ochilor depinde de primer. Acesta, spre deosebire de baza machiajului, are o textura mai densă. Siliconul, din componența sa, umple toate ridurile mici de pe piele și împiedică căderea fardurilor.

Periile

Pentru machiajul ochilor aveți nevoie de un set cu cel puțin trei tipuri de perii:

 • plată cu păr lung pentru aplicarea umbrelor
 • mare și pufoasă pentru retușare
 • subțire cu peri duri pentru sprâncene

Aplicatoarele din trusa de farduri pot fi folosite doar în ultimă instanță, deoarece fardurile se aplică dens și periile nu pot să le retușeze.

Fardurile de pleoape

Tipuri de farduri:

 • pudră
 • compact
 • copt
 • cremos
 • stick
 • creion

Aveți nevoie de cel puțin trei culori de farduri:

 • de bază – cea mai importantă nuanță a machiajului
 • deschisă – trebuie să fie mai deschisă decât cea de bază.
 • marker (evidențiază sau accentuează pigmentul). Trebuie să fie mai întunecată decât cea de bază.

Culorile folosite trebuie să fie în armonie una cu cealaltă.

Folosirea bazei sub umbre este obligatorie. Periile sunt utilizate în principal pentru fardurile pudră, compacte și coapte. Iar fardurile cremoase se aplică cu vârfurile degetelor. Fardurile stick și creion se aplică direct pe pleoapă. Dacă sunt prea dense, se aplică inițial pe vârfurile degetelor, iar apoi pe pleoape.

Etapele de aplicare a fardurilor de pleoape

Pentru a crea un machiaj de calitate, aveți nevoie de o bază, farduri și perii. Să vedem care sunt tehnicile de bază de aplicare a fardurilor pe pleoape.

Înainte de alege un anumit model de machiaj, luați în considerare structura, forma feței, forma ochilor. Dacă alegeți greșit tehnica, veți sublinia mai mult neajunsurile.

Machiajul clasic

Aceasta este o variantă universală. Se potrivește perfect pentru orice tip de ochi. Folosiți diferite combinații de farduri și veți putea crea un machiaj de zi sau de seară.

Tehnica de aplicare a fardurilor se efectuează astfel:

 • Culoarea de bază se aplică pe toată pleoapa mobilă.
 • Pe zona de sub sprâncene și colțul interior se aplică o culoare mai deschisă.
 • Pe cuta pleoapei, de la mijlocul ei se aplică marker cu 1-2 nuanțe mai închis. De asemenea, se aplică pe marginea genelor, începând cu mijlocul ochiului.
 • Dacă aveți nevoie de un machiaj mai accentuat, utilizați o culoare de 4 ori mai intensă care se aplică pe linia de creștere a genelor.
 • Toate zonele de unire a fardurilor se retușează.

Tehnica clasică de aplicare a fardurilor este una fundamentală. Restul variațiilor machiajului sunt construite pe aceleași scheme, dar cu unele abateri și ajustări.

Tehnica „Bird”

„Bird” sau „Aripi” ajută la corectarea ochilor: ridicarea colțului exterior și mărirea lor vizuală. Desenul fardurilor seamănă cu niște aripi de pasăre.

Tehnica de aplicare este aproape similară cu cea clasică: partea mobilă a pleoapei se machiază cu nuanța de bază. Zona luminoasă se află sub sprâncene și în exteriorul ochilor. În acest caz se pune accent sporit pe pliul pleoapei, iar linia de-a lungul creșterii genelor se accentuează mai mult. Colțul exterior se trage în sus.

Acest machiaj se potrivește atât pentru variante de seară, cât și pentru cele de zi, însă se alege o gamă de culori mai deschisă.

Tehnica „Dramatic”

presupune formarea unei bucle la colțul exterior al ochiului. Marginea exterioară se ridică ușor și devine mai rotunjită. În rest, este la fel ca varianta clasică.

Tehnica „Smokey-eyes”

Este cea mai populară tehnică de aplicare a fardurilor.

Aici este foarte important să utilizați fardurile închise pe linia genelor atât superioare, cât și inferioare. Culoarea trebuie să fie densă și să se retușeze ușor. Make-up-ul se face atât pe orizontală (fardurile deschise se aplică pe partea interioară a ochiului, iar apoi culorile devin mai întunecate), cât și pe verticală (fardurile închise se aplică lângă gene, ridicându-se spre sprâncene).

Efectul „de fum” depinde de modul de retușare a fardurilor. Nu uitați de rimel, acesta trebuie să fie abundent.

Această tehnică vă permite să creați atât un make-up de seară superb, cât și unul nud dacă alegeți un fard apropiat de culoarea naturală a pielii.

Machiajul în stilul „nud”, în ciuda întregii sale naturalețe, necesită mai multă cosmetică și consumă mai mult timp. Un paradox, dar „frumusețea naturală” necesită „pictată” mai mult.

Tehnica „Bleak”

O tehnică destul de rară. În această variantă se accentuează zonele externe și interne ale ochilor. Partea de bază a pleoapei se machiază cu nuanța de bază. Pleoapa superioară cu nuanța cea mai deschisă. Cu ajutorul highlighter-ului sau a unui fard deschis se pune un accent pe mijloc pe partea mobilă a pleoapei.

Această tehnică este ideală pentru ochii adânci, deoarece îi face vizual mai mari și vă va ajuta să corectați ochii distanțați.

Tehnica „Cat eye”

Această tehnică face ochii foarte expresivi, îi rotunjește și în același timp îi alungește. Fardurile se aplică în aceeași ordine ca în machiajul clasic. Însă se accentuează cu farduri colțurile interne și externe ale ochilor. Colțul interior este direcționat în jos, iar cel exterior în sus. Eye-linerul este obligatoriu.

În principal, este un machiaj de seară. Nu trebuie să scoateți în evidență buzele pentru a nu încărca machiajul.

Tehnica „Stil egiptean”

Această variantă presupune realizarea a două „codițe” de tuș. Una este trasată pe linia naturală a pleoapei, iar a doua pe este ridicată în sus. Apoi ambele linii se unesc la colțurile exterioare ale ochilor. Această tehnică ajută la evidențierea ochilor și la ridicarea pleoapei lăsate.

Este mai mult un machiaj de seară, dar dacă folosiți nuanțe neutre, poate fi realizat și pentru zi.

După cum vedeți, nu este dificil să fiți frumoase. Este suficient să aveți o trusă de farduri, un set de pensule și să aplicați corect accentele.