13 poziții reușite, datorită cărora ieșiți întotdeauna perfect în fotografii.

Orice femeie este îngrijorată în ce poziție să stea atunci când pozează. Sunt femei care sunt întotdeauna foarte frumoase în fotografii. Dacă unele se simt relaxate și zâmbitoare în fața aparatului de fotografiat, altele sunt mai timide și nu reușesc să se comporte cu naturalețe deoarece consideră nu sunt fotogenice.

De fapt, succesul unei poze reușite depinde de poziția pe care o aveți în poză. Unele posturi pot scoate în evidență unele atuuri și pot ascunde unele defecte. Astfel, poziția pe care o aveți într-o poză vă poate scădea câteva kilograme din punct de vedere vizual și veți fi mult mai atrăgătoare.

Iată cele mai reușite poziții pentru a ieși perfect în fotografii:

Privirea peste umăr

Este o poziție foarte simplă. Modelul privește peste umăr spre obiectiv. Aceasta este poziția perfectă pentru a realiza o fotografie portret.

Poziția mâinilor

Atunci când pozați, nu uitați de poziția mâinilor. Partea de jos a mânii trebuie să pară moale, flexibilă cât mai natural posibil.

Crearea liniilor diagonale

Dinamismul în fotografie poate fi adăugat folosind linii diagonale.

Modelul este culcat la pământ.

Aceasta este o modalitate excelentă de a atrage atenția asupra fotografiei.

Jocul cu mâinile

Poziția e potrivită pentru câmpurile de flori, iarbă când modelul este culcat și poate să împreuneze sau să lase mâinile pe pământ.

Mâinile sunt duse după cap.

Astfel, modelul își poate etala silueta frumoasă. Această poziție este deosebit de reușită atunci când fotografiați un model pe un fundal luminos.

 

Modelul este lungit pe spate.

Este o poziție simplă și originală pentru o poză reușită. Puteți fotografia la nivelul pământului sau la nivelul ochilor modelului.

Modelul este lungit pe burtă.

Poziție potrivită pentru diverse locații: pe pat, în iarbă sau pe nisipul de plajă.

Modelul este așezat astfel fiind evidențiată figura.

– un genunchi este depărtat. Poziție ușoară și relaxată, care subliniază silueta.

– un genunchi e lipit de piept, iar alt picior, îndoiat, stă pe pământ. Subliniază silueta modelului.

– modelul se sprijină în mâini, părul e dat pe spate, iar spatele e puțin îndoiat. Ca rezultat, figura modelului este scoasă în evidență.

 

Corpul este îndreptat într-o parte.

Corpul modelului este puțin îndreptat într-o parte.

Mâinile sunt date peste cap.

Mâniile modelului deasupra capului, greutatea corpului este mutată pe un picior, al doilea picior e relaxat. Poziție potrivită pentru modelele cu corp suplu.

Poziția de sprijin

Poziție relaxantă, prin sprijinirea de suprafețe verticale. Modelul se poate sprijini atât cu spatele, cât și cu umărul, mâna sau șoldul.