13 personaje interpretate de diferiți actori și actrițe. Nu ne putem da seama cine a jucat mai bine

Personajele filmelor de cult au obiceiul de a reveni pe marile ecrane, fiind interpretate de actori complet diferiți care interpretează rolul în stilul lor. Uneori, astfel de experimente le aduc un succes fără precedent cineaștilor, iar publicul se îndrăgostește din nou de eroul pe care îl cunosc deja. Dar există și cazuri când adaptările nereușite duc la eșec.

Edward Rochester „Jane Eyre”.

Timothy Dalton a interpretat rolul melancolicul proprietar al Thornfield Hall în 1983, Ciaran Hinds în 1997 și Toby Stevens în 2006.

Julie Roussel și Julia Russell „Sirena de pe Mississipi” și „Păcat originar”.

În 1969 filmul „Sirena de pe Mississipi” a fost filmat în Franța, rolul fiind interpretat de Catherine Deneuve, iar în 2001, telespectatorii au văzut o adaptare de la Hollywood, rolul femeii fatale fiind interpretat de Angelina Jolie.

Inspectorul Jacques Clouseau „Pantera roz”.

Peter Sellers a jucat rolul inspectorului în 1963, iar cu 43 de ani mai târziu (în 2006) acest rol a fost interpretat de comediantul Steve Martin.

Casanova „Întoarcerea lui Casanova” și „Casanova”.

În 1992 a apărut un film despre Casanova la maturitate, acest rol fiind interpretat de Alain Delon, iar în 2005, Hollywood-ul a lansat propria versiune, în care Heath Ledger a jucat rolul seducătorului.

Mason și Melanie Cavill „Expresul zăpezii”.

Tilda Swinton a jucat rolul antagonistei în 2013, iar în 2020 a fost lansat serialul cu același nume în care acest rol a fost interpretat de Jennifer Connelly.

Norman Bates „Psycho” și „Bates Motel”.

Anthony Perkins a jucat rolul antagonistului în 1960, iar în 2013 Freddie Highmore a reinventat imaginea ticălosului în serialul „Bates Motel”.

Doamna Appleyard „Picnic at Hanging Rock”.

Rachel Roberts a jucat rolul profesoarei în lungmetrajul din 1975, iar Natalie Dormer a jucat același rol în mini serialul din 2018.

Dr. Watson „Fără dovadă”, „Sherlock Holmes și cazul ciorapului de mătase” și „Sherlock Holmes și Dr. Watson”.

Ben Kingsley a jucat rolul asistentului lui Sherlock Holmes în 1988, Ian Hart în 2004, iar Lucy Liu a jucat în serial din 2012 până în 2019.

Clarissa Starling „Tăcerea mieilor” și „Hannibal Lecter”.

Jodie Foster a interpretat rolul detectivului Clarissa Starling în 1991, iar Julianne Moore a devenit Clarissa în continuarea filmului.

Spartac „Spartacus” și „Spartacus: Nisip însângerat”.

Creatorii serialului „„Spartacus: Nisip însângerat”” nu s-au temut să-l ia pe Andy Whitfield pentru rol, care odinioară a fost interpretat în mod strălucit de Kirk Douglas și nu au dat greș.

Albă ca Zăpada – „Albă ca Zăpada”, „Albă ca Zăpada și Prințul Elfilor”, „Albă ca Zăpada: Răzbunarea piticilor”.

Kristin Kreuk (2001), Eliza Bennett (2012) și Lily Collins (2012) au interpretat acest rol.

Summer Atreides „Dune” 1984 și 2021.

Jurgen Prokhnov și Oscar Isaac au jucat rolul Ducelui Roșu.

Paul Atreides „Dune” 1984 și 2021.

Rolul fiului ducelui a fost interpretat de Kyle MacLachlan (1984) și de Timothy Chalamet (2021).