13 persoane a căror curiozitate a dus la descoperiri uimitoare! 

Astăzi, multe invenții și fapte binecunoscute despre lumea care ne înconjoară, le percepem precum ceva simplu, dar să nu uităm totuși că descoperirile istorice au fost adesea făcute din pură întâmplare. De exemplu, inginerul suedez Georges de Mestral a fost inspirat să creeze dispozitivul cu banda adezivă datorită unui brusture obișnuit, pe care îl îndepărta de pe blana câinelui său după plimbări. Dar nu numai oamenii de știință sunt capabili să ajungă la descoperiri interesante și utile.

Noi ne-am asigurat iarăși că nici un fapt uimitor sau secret al Universului nu va scăpa din vederea utilizatorilor curioși de rețea și ne grăbim să vă împărtășim o nouă porție de descoperiri.

1. ”Multă vreme nu am putut înțelege scopul acestor bare metalice pe cărucioarele din supermarketuri. Apoi am înțeles! Iată pentru ce sunt.”

Dacă căruciorul dvs este deja plin, ridicați barele metalice și agățați coșul de cârlige. Deci, aveți un loc suplimentar pentru cumpărături.

2. La Praga, fiecare stâlp cu felinar are un număr, pentru ca serviciile de urgență să vă poată găsi rapid.

Doar dictați numărul la telefon și în 5 minute veți avea ajutor. Așa se salvează sute de vieți în fiecare zi.

3. Carnea de somon este de fapt alb-gri.

Nuanța roz-roșiatică este artificială – în hrana peștilor se adaugă coloranți, ca fileul somonului să aibă un aspect mai atractiv pentru consumatori.

4. ”Pelerinele de ploaie sunt confecționate în culori aprinse pentru ca să fiți mai ușor observați pe timp de ploi abundente, ci nu pentru că producătorii lor au un gust prost.”

5. Greutatea totală a tuturor furnicilor de pe planeta noastră este aproximativ egală cu greutatea tuturor oamenilor.

6. În piesa ”Romeo și Julieta” de William Shakespeare nu există nici o scenă cu balcon. Pe atunci acestea erau o raritate. În original, Romeo stătea în fața ferestrei și se uita la Julieta.

7. Există botnițe și pentru pisici și arată ele astfel. Doar că nu sunt pentru plimbări, ci pentru întâlniri cu specialistul veterinar sau alte cazuri în care animalul trebuie calmat.

8. ”Abia astăzi am aflat cum arată o larvă de buburuză.”

9. Știați că Paul Rudd are un fiu de 14 ani, Jack, care seamănă leit cu tatăl său?

10. Nokia a fost fondată în 1865 – cu mult înainte de inventarea nu numai a telefonului mobil, ci și a telefonului cu fir. A fost inițial o fabrică de hârtie.

11. ”Sora mea tocmai a făcut acest lucru ca să prevină căderea lingurii în bol.”

12. Fiecare actor din cei șase ”Prieteni” câștigă până în prezent aproximativ 20 de milioane de dolari pe an pentru reluările serialului.

Toate mulțumită lui David Schwimmer, care și-a adunat colegii la studio și le-a zis să negocieze același salariu pentru toți.

13. Tăieturile pe capacul sticlelor de ulei vegetal sunt de fapt necesare pentru a reține duza de dozare, care este utilizată pentru un consum mai economic de ulei.

Adesea observați lucruri de scopul cărora mulți n-ar putea să-și dea seama? Care descoperire recentă v-a frapat?

Așteptăm cu drag comentariile dvs.