13 obiecte din trecut pe care nu ar trebui să le aruncăm, oricât de mult ne-ar tenta

Mulți dintre noi avem obiceiul de a nu arunca lucrurile vechi – haine, vase sau chiar mobilier. Dar nu ar trebui să ne grăbim deoarece blugii demodați i-am putea ascunde pe rafturile de sus, iar fotoliile mai vechi vor arăta perfect în casele de vacanță. Pe lângă aceasta nu ar trebui să uităm de faptul că moda este ciclică și multe lucruri ne-ar putea fi utile peste o perioadă.

1. Blugi evazați.

Blugii evazați, care au apărut la începutul secolului al XIX-lea, au revenit periodic pe podium. Verificați-vă garderoba, ați putea găsi câteva perechi uitate pe rafturile de sus.

2. Covoare din iută.

Covoarele cu dungi țesute, asemănătoare cu cele din casa bunicii, se regăsesc tot mai des în interiorul urban.

3. Cufere.

Această piesă de mobilier poate să îndeplinească mai multe funcții: spațiu de depozitare, otoman sau chiar masă de cafea.

4. Tigă din fontă.

Bunicile noastre foloseau cândva vasele din fontă, dar, de-a lungul anilor, acestea au fost înlocuite cu vase mai moderne. Nu uitați că fonta este unul dintre cele mai sigure și mai rezistente metale, o tigaie poate servi mai mult de un deceniu.

5. Fotolii. 

Fotolii compacte ocupă locul celor masive.

6. Perdele din lemn la uși.

Cândva acestea puteau fi găsite în aproape fiecare apartament. În prezent, producătorii oferă foarte multe opțiuni pentru decorarea ușilor, iar printre acestea se numără și acestea.

7. Pungi croșetate.

Aceste pungi sunt o alternativă ecologică a celor de plastic.

8. Haine în carouri. 

Creatorii de modă adoră țesăturile în carouri și, de aceea, revin cu regularitate la ele. Hainele mamei sau chiar ale bunicii ar putea fi actuale și acum.

9. Scaune.

Aproape fiecare familie are câteva scaune vechi care pot fi restaurate și adaptate oricărui interior. Restaurarea mobilierului vă va ajuta nu numai să economisiți bani, ci și să le oferiți o nouă viață lucrurilor cu istorie.

10. Fusta mini. 

Pe vremuri aceste fuste au revoluționat lumea modei, dar pe parcursul anilor au cedat pozițiile fustelor midi și maxi. Acum revin din nou în top.

11. Comode.

O altă piesă de mobilier care nu a suferit modificări semnificative de-a lungul anilor. Dacă aveți vreo comodă veche, o puteți restaura. Puteți fi siguri că se va încadra perfect în aproape orice interior.

12. Perdele în stil cafenea.

Aceste perdele, care acopereau jumătate din fereastră, sunt din nou la modă.

13. Lampă de podea.

Mobilitatea și practicitatea acestor lămpi, care au fost cândva la modă, le fac din ce în ce mai populare și astăzi.