13 obiceiuri ale generației trecute, de care fiecare femeie ar trebui să se despartă fără regrete

Multe dintre secretele bunicilor și mamelor noastre sunt și astăzi actuale și le transmitem din generație în generație. Altele, în schimb, trebuie lăsate uitării deoarece nu mai sunt în pas cu moda.

Iată care sunt obiceiurile și  lucrurile de la care ar fi bine să ne luăm rămas bun.

Purtarea sutienului acasă.

Femeile s-au împărțit în două tabere: unele sunt împotriva sutienului, iar altele îl scot doar înainte de a merge la culcare; puteți alege calea de mijloc, dar trebuie să știți că în cazul în care acesta nu este ales corect purtarea regulată poate provoca disconfort.

Tunsorile scurte sunt doar pentru femeile leneșe. 

Unele persoane consideră că tunsorile scurte sunt alese doar de femeile care nu doresc să petreacă mult timp pentru îngrijirea părului, deși timpul dedicat aranjării nu depinde de lungimea părului; de aceea trebuie să alegem tunsoarea ținând cont doar de preferințele noastre și de forma feței.

Vopsirea obligatorie a părului cărunt.

Odată cu apariția primelor fire cărunte femeile caută diferite metode pentru a le ascunde; dar acum părul gri este la modă și, prin urmare, puteți etala culoarea naturală a părului.

Proviziile alimentare.

Cumpărarea unor cantități mari de alimente pentru viitor pare, la prima vedere, o idee bună, dar trebuie să fim atenți deoarece, pe lângă faptul că avem nevoie de spațiu și containere speciale, vom începe a consuma mai multe alimente sau acestea ar putea expira.

Păstrarea hainelor care nu sunt purtate.

Renunțarea la îmbrăcămintea care nu ni se mai potrivește sau este demodată poate fi destul de dificilă deoarece sperăm că vor mai trece câțiva ani și ne va plăcea în continuare; dacă aveți vreo haină pe care nu ați purtat-o de mai bine de un an, ar trebui să vă luați rămas bun de la ea.

Călcarea tuturor hainelor.

Unele persoane călcau cândva chiar și șosetele și lenjeria intimă, dar în ultima vreme tot mai multe persoane aleg haine care nu necesită călcare.

Cei mai buni prieteni ai femeilor sunt tocuri înalte.

Pantofii cu toc înalt sunt un must-have pentru fiecare femeie deoarece alungesc vizual picioarele și oferă grație mersului, dar tot mai multe femei renunță la încălțămintea cu toc nu este prea comodă.

Oaspeții trebuie să fie primiți în casă.  

Organizarea sărbătorilor acasă ne ajută să economisim bani, dar aduce gazda la epuizare.

Folosirea canapelelor în locul paturilor. 

O canapea extensibilă pare o idee minunată atunci când trebuie să combinăm camera de zi cu dormitorul: ocupă puțin spațiu, în timpul zilei putem sta pe ea cu toată familia și apoi să o transformăm rapid pat, dar această piesă de mobilier are și dezavantaje: cedează rapid și salteaua se deformează, devenind incomodă, iar lenjeria de pat, păturile și pernele trebuie ascunse undeva.

Cumpărarea ținutelor pentru diferite ocazii.

Unele ținute sunt numai pentru a merge la un anumit eveniment și, deși sunt foarte scumpe, adună praf undeva în șifonier; de aceea este mai bine să închiriem o rochie de seară.

Balconul este un loc pentru depozitarea lucrurilor.

Balcoanele sunt adevărați magneți pentru lucrurile utile și inutile, deși acest spațiu ar trebui să fie destinat întâlnirilor plăcute și liniștite, pentru a petrece timp în aer liber fără a părăsi apartamentul.

Gențile trebuie să se combine cu încălțămintea.

Această tendință face parte din trecut și, chiar de va reveni, nu va mai fi o regulă strictă; de acee este mai bine să alegeți lucruri care se completează reciproc.

Purtarea verighetei.

Absența unei verighete pe degetul unei femei căsătorite sau al unui bărbat căsătorit nu indică neapărat principii morale slabe sau dorința de aventuri, ci pur și simplu că acestei persoane nu-i place să poarte bijuterii.