13 lucruri din apartament, care demonstrează sărăcia proprietarului, chiar dacă de fapt nu este așa!

Atmosfera din casă nu numai că afectează starea unei persoane, ci și îi dezvăluie caracterul, vorbește despre obiceiurile și stilul de viață. Cu siguranță, dvs însuși ați observat câtă informație puteți obține doar examinând cu atenție camera cuiva. Deci, dacă unele lucruri indică la natura creativă sau inventivitatea proprietarului, altele difuzează cu voce tare sărăcia.

Alegând mobilierul și decorul, echipa noastră nu încearcă să impresioneze oaspeții. Doar dorim să trăim într-un apartament modest, dar confortabil și modern, ci nu într-o cameră îmbibată de psihologia sărăciei. Prin urmare, am găsit lucruri care fac ca interiorului să arate mult mai sărac și vom fi recunoscători dacă dvs, drag cititor, veți completa lista noastră.

1. Covoare și diverse covorașe pe hol

Nu destul că covoarele îmbibă toată murdăria, ci și nu pot rezistă atât de mult. În urmă cu 20-30 de ani, mulți proprietari așterneau prin camere și coridoare covoare, pentru a crea izolație fonică, a ascunde podeaua urâtă sau acopereau crăpăturile din care suflă. Adică, obiectivul principal a fost economisirea de bani pentru reparații și încălzire. Deci, chiar și în apartamentele moderne și bune, o mulțime de covoare emană sărăcie și lipsă de gust.

2. Perdele la ușă

Anterior, mulți atârnau între camere perdele confecționate din fire, mărgele, inelușe de lemn și chiar din ambalaje de bomboane, pentru a zona cumva spațiul. Dar nu erau practice chiar deloc. Iar în 2019 au devenit un anti-trend. Dacă doriți, puteți împărți vizual apartamentul în zone cu perdele textile simple – va fi o decizie mult mai bună.

3. Imprimare foto într-o ramă pompoasă

Nefiind un mijloc de necesitate de bază, imaginea caracterizează personalitatea unei persoane, dorința și capacitatea sa financiară de a-și decora casa. Deci, dacă un tablou este frumos, scump și de înaltă calitate, atunci imprimarea unei fotografii bugetare ne face să avem dubii, cu privire la averea proprietarului casei. Deosebit de absurd arată un tablou tipărit în masă, plasat într-o ramă pompoasă.

4. Huse pentru perne din același material ca tapițeria sau perdelele

Accesoriile adesea se confecționează într-un ton cu tapițeria setului mobilierului ieftin, de aceea și arată ieftin și plictisitor. Iar pernele cândva la modă, confecționate din același material ca și perdelele, par a fi cusute din resturi de țesătură pentru a economisi bani.

Pernele decorative frumoase sau husele elegante vor ajuta la corectarea situației. Principalul lucru este că creați un contrast de culoare. Astfel interiorul va arăta mult mai mișto.

5. Lenjerie de pat din mătase

Datorită costului ridicat al mătăsii, mulți oameni cumpără imitații ieftine de poliester, care arată groaznic și sunt incomode de utilizat. Dar chiar și mătasea reală nu este un atribut al bogăției, ci mai degrabă opusul. Un expert în maniere și etichetă, William Henson, asigură că numai cei care, dintr-un anumit motiv, consideră acest material un semn de lux și aristocrație, îl cumpără. Oamenii bogați aleg așternuturile din bumbac sau in.

6. Mobilier neprezentabil 

Tapițeria veche, decolorată sau cu găuri creează impresia că proprietarul nu are destui bani pentru un mobilier nou. Nimeni nu cere să aruncați imediat o canapea sau un fotoliu, imediat ce și-a pierdut aspectul sau a ieșit din modă. Puteți pur și simplu să schimbați tapițeria sau chiar să reînnoiți mobilierul vechi cu ajutorul instrumentelor disponibile.

7. Lustra nepotrivită 

Lustre cu flori, pandantive lungi și iluminare cu LED-uri multicolore fac orice interior ieftin. Minimalismul și formele geometrice sunt în tendințe acum. Corpurile de iluminat simple arată mult mai bine decât lămpile sclipitoare în toate culorile curcubeului. O lustră în centrul tavanului oferă o iluminare destul de slabă ce și indică la o reparație bugetară. Cu cât sunt mai multe scenarii de iluminat, cu atât mai bogat și mai interesant arată apartamentul.

8. Flori artificiale 

Florile proaspete încântă ochii, îmbunătățesc starea de spirit și reduc stresul. Iar ce fac buchetele de plastic, pe lângă colectarea prafului? Sunt un indicator al unui interior ieftin.

9. Colecții neglijente de diverse lucruri 

O colecție de obiecte vintage sau opere de artă rare pare elegantă și plăcută din punct de vedere estetic, iar teancurile haotice de discuri sau ale altor lucruri, transformă apartamentul într-un depozit. Dacă lucrurile vă sunt cu adevărat drage, ar trebui să le aranjați astfel încât să arate ca o colecție completă și nu o grămadă aruncată într-un colț al camerei.

10. Prosoape de baie cu animale 

Orice țesătură colorată își pierde saturația, uneori chiar și prosoapele care sunt folosite o perioadă scurtă de timp par vechi și zdrențuite. Articolele sintetice cu imprimeuri de calitate scăzută se decolorează și mai repede, chiar după câteva spălări arată ca niște cârpe. Prosoapele de înaltă calitate din bumbac sau alte țesături naturale durează mult mai mult și arată mult mai plăcut. Dacă mai sunt și albe sau cel puțin se potrivesc culorii decorului, atunci baia va arăta mult mai scumpă.

11. Mobilier vechi combinat cu tehnica nouă 

Un aparat nou ale celui mai recent model alături de mobilierul vechi provoacă disonanță și indică la dificultăți financiare ale proprietarului. Deci, impresia este că erau suficienți bani pentru doar un singur dispozitiv. Nimeni nu cere să schimbați mobilierului după fiecare cumpărare de electrocasnice noi. Dacă s-ar fi putut măcar puțin moderniza mobila veche, interiorul va arăta mult mai armonios.

12. Imitație ieftină a finisajelor scumpe 

Materialele bugetare, similare cu cele de elită, creează interioare care imită o viață bogată, dar nu au nimic de-a face cu aceasta. O persoană nu se poate amăgi pe sine înșiși și nu poate vedea o piatră naturală scumpă pe un tapet bugetar cu o imprimare foto. Iar fragmentele pereților, decorate cu ”cărămidă” cu ajutorul tencuielii și vopselei, de cele mai multe ori arată fără gust. Deci, întrebarea vine de la sine: Ce, nu a avut suficienți bani pentru un finisaj complet?

Bonus: Deschizător pentru conserve. 

În urmă cu câțiva ani, o femeie a făcut o mare gălăgie când a susținut că sora ei a găsit un nou indicator al sărăciei – un deschizător pentru conserve. După această logică, doar persoanele cu venituri mici cumpără conserve, ceea ce necesită un deschizător. Bogații aleg cutii de conserve cu inel și în consecință, nu păstrează cuțite speciale acasă. Cum vă place asta?

Ce lucruri sau elemente decorative vi se par că arată ieftin, chiar dacă costă scump? Așteptăm cu drag comentariile dvs.