13 lucruri care nu se recomandă să fie spălate în mașina de spălat. Dar foarte multe persoane nu știu asta.

Mașina de spălat este una dintre cele mai bune invenții ale omenirii, deoarece ne ajută să economisim foarte mult timp. Dar, din păcate, nu o folosim întotdeauna corect. Chiar și blugii obișnuiți o pot distruge cu ușurință.

Iată care sunt hainele care nu ar trebui aruncate în mașina de spălat.

Haine cu fermoare și nasturi descheiați. 

Putem spăla la mașină blugi, cămăși și alte haine ci nasturi și fermoare, dar este important să o facem corect. Închideți fermoarele pentru ca acestea să nu distrugă hainele delicate ori să zgârie interiorul mașinii de spălat. Și descheiați toți nasturii pentru a evita ruperea cheutorilor.

Haine din dantela.

Hainele delicate, precum cele din dantelă, se spală manual, de preferință în apă rece. Pentru a nu le deteriora se recomandă să nu le stoarceți. Dacă doriți, totuși, să le spălați în mașină, folosiți o pungă specială.

Haine cu decor strălucitor.

Articolele vestimentare cu paiete sau strasuri nu se spală în mașină deoarece aceste decoruri se pot rupe sau descleia cu ușurință.

Sutiene.

Cârligele sutienelor se pot prinde de alte haine și să le rupă sau pot nimeri în cuvă și distruge mașina. De aceea se recomandă să spălați sutienele manual.

Costumele de baie.

La spălarea în mașină materialul elastic al costumului de baie se poate deteriora din cauza căldurii și a centrifugii. De aceea este mai bine să le spălați manual în apă călduță.

Îmbrăcămintea cu părul animalelor de companie.

Dacă pisica pufoasă a dormit pe hanoracul Dumneavoastră, nu ar trebui să-l puneți imediat în mașina de spăla deoarece părul umed se lipește de suprafața cuvei sau de celelalte haine și crește riscul de înfundare a scurgerii. Ar fi mai bine să curățați mai întâi haina de păr.

Șosetele bebelușilor și alte articole mici.

Șosetele mici dispar uneori fără urmă. Acestea se blochează, uneori, în furtunurile și găurile de scurgere ale mașinii de spălat, iar acest lucru poate duce la inundație. Pentru a evita acest lucru puteți folosi pungi speciale din plasă sau le puteți spăla manual.

Pături.

Multe pilote și pături se curăță doar chimic, de aceea se recomandă să verificați întotdeauna eticheta pentru instrucțiunile de îngrijire. Dacă le spălați în mașina de spălat, acestea pot să-și piardă din moliciune ori să se micșoreze.

În plus, aceste lucruri au dimensiuni destul de mari și pot deteriora mașina. Pentru a evita acest lucru mergeți la o curățătorie chimică sau la o spălătorie unde sunt mașini cu o capacitate mai mare de 10 kg de rufe.

Perne memory foam.

Aceste perne sunt realizate dintr-o spumă specială care se poate distruge în mașina de spălat. Unele perne sunt fabricate din spumă mărunțită și se pot spăla la mașină, dar trebuie mai întâi să citiți instrucțiunile.

Experții recomandă curățarea acestora o dată sau de două ori pe an. Dacă eticheta articolului spune că poate fi spălat manual, puneți-l într-un vas mare umplut cu apă și adăugați detergent fără parfum. După spălare clătiți bine, stoarceți perna cu grijă pentru a nu o deforma și uscați-o într-o încăpere bine ventilată.

Hainele cu pete de combustibil. 

Dacă vărsați benzină sau alte materiale combustibile pe haine, spălați-le cu mare atenție. Tratați petele întâi cu un detergent pe bază de solvent și apoi spălați haina în mașină, dar nu puneți și alte haine acolo. Evitați uscarea acestor haine în mașină deoarece resturile de combustibil în combinație cu aerul fierbinte ar putea provoca un incendiu.

Covorașe cu suprafața din cauciuc antiderapant.

Când este spălat în mașină cauciucul se desprinde și să sfărâmă.

Cravatele.

Cravatele sunt de obicei realizate din materiale fine precum mătasea sau lâna. Dacă sunt spălate la mașină, acestea se poate micșora și pierde culoarea. Cea mai bună soluție este să le duceți la o curățătorie chimică.

Jucăriile de pluș.

Experții recomandă spălarea jucăriilor moi în mașină, dar acest lucru nu se aplică tuturor jucăriilor de pluș. Dacă acestea au ochi și nas lipit sau cusut, nu poate fi spălată în mașină. Citiți cu atenție eticheta înainte de a le spăla.