13 lucruri, ce ne “fură” fericirea!

Probabil fiecare dintre noi știe că înainte să vină ceva nou, trebuie să plece ceva vechi.

Uneori acest “vechi” ne otrăvește viața, iar noi, neînțelegând asta, ne ținem de el cu dinții. Dar cât e de mare ușurarea pe care o simțim atunci când totuși ne hotărâm să lăsăm vechiul să plece! Viața se schimbă, noi ne schimbăm, totul în jur se schimbă.

Iată 13 lucruri de care ar trebui să scăpați pentru a vedea viața în culori vii!

1. Scăpați de obiceiul de a vă îndreptăți mereu

Există atât de mulți oameni care sunt gata să sacrifice totul, chiar și o relație frumoasă, de dragul de a demonstra că au dreptate. Nu se merită.

2. Renunțați la control

Fiți gata să renunțați la dorința de a controla mereu ceea ce vi se întâmplă: situații, evenimente, oameni etc. Fie că e vorba de rude, prieteni, colegi sau simpli necunoscuți: nu tindeți să îi controlați.

3. Nu mai căutați vinovatul

Renunțați la ideea de a-i acuza pe alții pentru problemele dvs. Nu mai irosiți energia în zadar și asumați-vă deplina responsabilitate pentru propria viață.

4. Încetați discuțiile negative cu sine

Mulți oameni își fac rău prin faptul că lasă gândurile negative să le conducă viața. Nu vă încredeți în tot ce vă spune rațiunea. Puteți fi mult mai bun decât credeți!

5. Nu vă mai văitați

Încetați să vă plângeți pe tot ce vi se întâmplă. Acceptați situația, oamenii și evenimentele și asumați-vă responsabilitatea. Vaietele nu fac altceva decât rău.

6. Renunțați la critică

Nu mai criticați oamenii și situațiile care nu corespund așteptărilor dvs. Fiți realiști și nu criticați ceea ce nu înțelegeți.

7. Nu mai încercați să impresionați

Nu vă mai prefaceți de dragul de a crea o impresie mai bună decât este realitatea. Scoateți masca și fiți sincer cu cei din jur.

8. Nu vă opuneți schimbărilor

Schimbările sunt inevitabile, noi avem nevoie de ele pentru a ne mișca din punctul A în punctul B. Orice schimbare e o oportunitate să devenim mai buni.

9. Nu etichetați

Nu mai puneți etichete pe oameni și evenimente despre care nu cunoașteți nimic.

10. Lăsați trecutul în trecut

Sigur că asta e greu. Mai ales dacă trecutul îți place mai mult decât prezentul, iar viitorul pare nesigur. Totuși există o realitate obiectivă: prezentul e tot ce avem.

11. Renunțați la frică

Frica este o iluzie, ea nu există, noi am creat-o. Schimbați-vă atitudinea interioară și veți vedea cum schimbările vin și în exterior.

12. Nu vă mai scuzați

Asumați-vă și recunoașteți propriile greșeli. Nu vă scuzați în zadar, asta nu funcționează niciodată.

13. Nu trăiți conform așteptărilor altora

Prea mulți oameni trăiesc o viață care nu le aparține. Ei trăiesc de dragul de a îndeplini așteptările părinților, prietenilor, profesorilor, statului, șefilor etc. Ei sunt atât de preocupați să trăiască după șablon, încât pierd controlul asupra propriei vieți.

Trăiți frumos și demn și nu luați în seamă părerile altor oameni care vă abat de la calea dvs.

Fiți fericiți!