13 moduri noi de întrebuințare a foliei alimentare.

Folia alimentară este nelipsită din bucătăriile noastre. Dar o putem folosi nu doar pentru împachetarea mâncării. Veți fi surprinși să aflați că ea poate fi utilizată în multe alte scopuri, spre exemplu puteți face din folia alimentară o capcană pentru muște sau să creați un ornament original pe pereți.

Iată că există şi alte întrebuințări ale foliei alimentare.

– Folia alimentară vă va proteja mâinile atunci când trebuie să lucrați în grădină. Doar înfășurați mânerul instrumentului de grădinărit și nu veți avea bătături pe palme!

– Acoperiți întotdeauna înghețata cu folie alimentară înainte de a o pune în congelator. Înghețata se va păstra foarte bine și nu se va cristaliza.

– Înfășurați periile în folie alimentară pentru ca să nu se usuce și le veți putea folosi și a 2-a zi. Folia alimentară este utilă și pentru prevenirea uscării vopselei. Înainte de a pune capacul peste cutia cu vopsea, acoperiți gura recipientului cu folie alimentară.

– Dacă înfășurați cozile de banane în folie alimentară, acestea își vor păstra culoarea și gustul, vor fi proaspete pentru mult timp.

– Pentru a închide ermetic recipientele, folosiți folia alimentară înainte de a închide capacul! Acest truc garantează că produsele cosmetice nu se vor scurge peste bagaje.

– Păstrați o rolă de folie alimentară lângă ușa de la intrare: în caz că aveți nevoie urgentă de a intra în casă, este suficient doar să înfășurați încălțămintea.

– Puteți lipi crăpăturile din ferestre pentru a evita să pătrundă aerul rece.

– Puteți face o capcană pentru muște – umpleți un bol cu fructe, acoperiți-l cu folie alimentară și în mijlocul acesteia faceți o gaură. Astfel, muștele vor pătrunde în bol dar nu vor mai reuși să iasă.

– O modalitate originală de a crea un model pe pereți – aplicați vopseaua, apoi acoperiți peretele cu un strat de folie încrețită. Îndepărtați-o cu grijă. Vei obține un model interesant și original.

– Acoperiți rafturile frigiderului cu folie alimentară. Chiar dacă se scurge gemul pe raft, este mai ușor să schimbați folia alimentară decât să spălați tot frigiderul.

– Folia alimentară este indispensabilă, dacă vreți să scăpați de excesul de grăsime corporală. Împachetările corporale au efect anticelulitic. Folia alimentară, de asemenea, stimulează acțiunea măștilor de față. Dacă o puneți peste masca de față, aceasta va acționa mai rapid și mai eficient. Efectul termic, va ajuta ca substanțele hrănitoare conținute în mască să pătrundă mai bine în piele.

– Folosiți folia alimentară pe post de capac pentru pahar.

– Pentru a păstra florile cât mai proaspete recurgeți la acest truc. Înfășurați capetele tulpinilor cu o cârpă umedă, apoi înfășurați bine cu folie alimentară.

Știați despre aceste întrebuințări ale foliei alimentare?