13 idei geniale pentru curățenie cu ajutorul cărora în casa ta va mirosi mereu a primăvară!

Să faci curățenie e un fel de rău necesar. Cu toții ne dorim să trăim într-o casă care arată și miroase bine, dar să stai ore întregi și să faci ordine nu e tocmai cel mai plăcut lucru.

În loc să vă pierdeți sâmbetele ștergând și curățând totul prin casă, vă invităm să aflați 13 idei geniale care vă vor ajuta să simplificați considerabil curățenia.

În bucătărie

1. Tocătorul

Tocătoarele din lemn sunt superbe, dar ele pot acumula multe bacterii. Curățați bine tocătorul presărând sare și ștergându-l cu o jumătate de lămâie. Apoi clătiți-l și lăsați-l să se usuce.

2. Cuptorul cu microunde

Puneți în cuptorul cu microunde un pahar cu oțet și porniți cuptorul pentru 3 minute. Apoi mai lăsați oțetul în interior pentru câteva minute, după care puteți să-l scoateți și să ștergeți cu ușurință pereții cuptorului.

3. Curățați suprafețele din sticlă

Ușa cuptorului sau capacele din sticlă au devenit foarte murdare? Le puteți curăța ușor cu ajutorul foliei de aluminiu. Faceți o biluță din folie, adăugați puțin săpun sau detergent de vase și ștergeți bine sticla.

În baie

1. Curățați bateria cu lămâie

Pentru a reda strălucirea suprafețele cromate, presărați puțin bicarbonat de sodiu și ștergeți-le bine cu o jumătate de lămâie.

2. Ventilatorul

Dacă vreți să curățați ventilatorul fără a-l demonta (deși ar trebui să faceți asta măcar de două ori pe an), porniți ventilatorul și suflați spre el cu un spray cu aer comprimat. Evident va trebui să ștergeți praful din baie după asta.

3. Spălați pereții

De fapt acest truc e valabil pentru orice cameră. Folosiți un mop și un detergent special pentru suprafețe vopsite, în care să adăugați aceeași cantitate de apă și oțet. Astfel veți putea curăța eficient chiar și cele mai greu accesibile locuri.

4. O îngrijire corectă a closetului

Există două lucruri pe care probabil nu le faceți atunci când curățați closetul. E foarte important să curățați bine suprafața de sub marginea interioară a closetului. De asemenea closetul ar trebui mutat din loc cel puțin de două ori pe an ca să puteți curăța bine murdăria acumulată sub el.

Haine

1. O bucată de cretă

Dacă v-ați murdărit întâmplător haina de grăsime, luați cât de curând posibil o bucată de cretă și frecați bine pata, după care spălați haina în mod obișnuit.

2. Talpa adidașilor

Talpa adidașilor va arăta ca și nouă dacă o veți șterge cu pastă de dinți și o periuță de dinți veche. La sfârșit clătiți bine adidașii.

3. Spălați hainele cu piper

Adăugați în secția pentru detergent a mașinii de spălat o linguriță de piper negru (adică tocmai piperul pe care îl folosiți la prepararea bucatelor). Piperul face stofa mai rezistentă și menține culoarea hainelor.

Situații de forță majoră

1. Ceară

Acestă idee vă poate salva dacă ați murdărit de ceară covorul sau hainele și trebuie să le curățați cât mai rapid. Așterneți un șervețele de hârtie pe pată și treceți deasupra cu fierul de călcat. Acesta va topi ceara, iar șervețelul o va absorbi.

2. Vopsea pe haine

Dacă v-ați murdărit haina de vopsea, încă nu e momentul să o aruncați. Luați o lamă de ras și radeți foarte ușor pata până va dispărea complet. Din păcate această metodă nu este potrivită în cazul hainelor din bumbac 100%.

3. Lichior de ouă

În cazul în care pe covorul dvs. s-a vărsat lichior de ouă, aplicați puțină acetonă pe pată și adăugați câteva picături de detergent de vase. Apoi ștergeți ușor cu o cârpă până pata va dispărea complet.

De acum înainte curățenia nu vă va fura prea mult din timpul liber! Informați-i și pe prietenii dvs. despre aceste idei superbe.