13 greșeli de machiaj ale celebrităților pe care uneori le comitem și noi

Vedetele, pentru a arăta impecabil, colaborează cu make-up artiștii profesioniști. Dar uneori chiar și ei comit greșeli care ar putea fi o bună lecție și pentru noi.

Am descoperit 13 greșeli de machiaj ale vedetelor pe care ar fi bine să le evităm.

Ruj care nu se potrivește cu nuanța pielii.

Pielea fiecărei persoane are nuanțe reci, neutre sau calde. Majoritatea persoanelor blonde au o nuanță rece, de aceea li se recomandă să aleagă nuanțe reci de ruj. Rujurile cu tonuri calde sunt potrivite pentru femeile cu tonuri calde ale pielii și aproape orice ruj pentru femeile care au nuanța neutră.

Concentrați-vă pe colțul interior al ochilor. 

Aplicați fardul în colțul interior al ochiului cu mare atenție: acest lucru poate afecta proporțiile feței și poate face ca ochii să se apropie vizual unul de celălalt.

Exagerați când aplicați corectorul.

Trebuie să folosești corectorul cu moderație deoarece riscați ca sona de sub ochi să aibă o nuanță complet diferită față de restul feței.

Uitați să estompați creionul și tușul de ochi.

Experții recomandă folosirea cu atenție a creionului și estomparea acestora.

Săgeți groase.

Pentru a desena linii și săgeți clare este mai bine să folosiți tușul de ochi. Însă nu exagerați: săgețile prea groase vor face ca ochii să pară mai mici.

Prea mult fond de ten.

În încercarea de a ascunde unele imperfecțiuni multe femei folosesc o cantitate mare de fond de ten. Din acest motiv stratul de produse cosmetice este vizibil cu ochiul liber. Este indicat să folosiți o cantitate moderată de produs și după aplicare să ștergeți fața pentru a elimina excesul.

Nuanță greșită de fard de obraz.

Acest produs cosmetic nu trebuie să iasă în evidență, rolul său fiind de a crea efectul unui fard natural delicat.

Smokey ice fără estompare.

Smokey ice este o tehnică de aplicare a fardurilor de ochi ce implică tranziții line de la o nuanță la alta. Ar trebui să utilizați perii speciale pentru a evita contururile clare.

Creion de buze prea închis.

Creionul de buze se folosește pentru ca rujul să reziste mai mult, iar un contur prea întunecat și clar nu va arăta prea bine. Acesta ar trebui să se combine cu rujul și să fie aproape invizibil.

Prea mult contouring.   

Liniile întunecate sunt prea vizibile și atrag toată atenția asupra lor de aceea ar trebui să aplicați cu moderație produsele de conturare.

Renunțarea completă la contouring.

Cealaltă extremă este renunțarea la conturare. Această tehnică, dacă este folosită corect, adaugă expresivitate feței.

Fond de ten care nu se potrivește cu nuanța pielii.

Fondul de ten trebuie să se potrivească perfect cu nuanța pielii. Make-up artiștii recomandă să testați nuanța fondului de ten pe zona mandibulei, nu pe încheietura mâinii. Nu atrageți atenția asupra machiajului ochilor din fotografia din dreapta, deoarece a constituit o parte a imaginii extravagante a vedetei.

Fard de ochi.

Dacă aveți ochii albaștri, ar trebui să evitați fardurile de aceeași culoare, deoarece acestea ar trebui să contrasteze cu ochii.