Coafura franțuzească – 13 exemple care sunt în trend în acest sezon

Dacă șicul european vă pare atât de atrăgător încât sunteți gata să-l simțiți pe propria piele, atunci veți aprecia cu siguranță coafura franțuzească. Însăși denumirea acestei coafuri indică stilul și rafinamentul ce o caracterizează.

Coafura franțuzească poate fi des întâlnită pe paginile revistelor pentru femei. E greu să o confunzi cu un alt tip de coafură, căci ea are un volum impresionant în vârf și la ceafă și întotdeauna are breton.

Chiar și în fotografii coafura franțuzească se evidențiază prin o ușoară neglijență a aspectului său. Acest fapt creează un stil deosebit și vă face să vă simțiți mai liberă oriunde v-ați afla.

Cui i se potrivește

Coafura franțuzească este de fapt universală, fiind o alegere bună atât pentru ținuta unei business-lady, cât și a unei domnișoare studente. Acesta e unul din principalii factori care o face să fie printre cele mai populare coafuri nu doar în Champs-Élysées, ci și în întreaga lume.

Întrucât stilul franțuzesc în general presupunem lipsa unor limite foarte stricte, puteți alege un breton de orice formă. Porniți de la ideea de a crea o combinație cât mai armonioasă între breton și forma feței dvs.

În marea majoritate a culturilor cea mai “corectă” formă a feței este considerată cea ovală. Astfel, dacă aveți față rotundă și doriți să o apropiați pe cât posibil de forma ovală, atunci o alegere organică ar fi coafură franțuzească cu breton lung filat într-o parte, ce coboară mai jos de linia maxilarului inferior.

Dacă aveți o față alungită, optați pentru un breton drept. Linia orizontală formată astfel va rotunji ușor forma feței dvs.

Un alt avantaj important al acestei coafuri este că ea e potrivită pentru orice tip de păr: drept, ondulat și chiar cârlionțat.

[mashvideo]

Variantele coafurii

Dacă ați urmărit poze cu această coafură probabil ați remarcat că în general ea poate fi de două tipuri: scurtă sau lungă. Prima mai este numită și carre franțuzesc, cealaltă – tunsoare franțuzească în scări.

Deși diferența dintre ele nu este atât de mare, totuși pentru doamnele înalte mai indicată este varianta lungă. De asemenea dacă aveți un păr dens și strălucitor, bineînțeles lungimea cât mai mare a părului va accentua frumusețea dvs.

Aranjarea

Coafurile franțuzești au o trăsătură foarte bună: aranjarea părului nu necesită mult timp. Tot de ce aveți nevoie este să vă spălați părul și să-l uscați în mod natural sau cu uscător de păr cu difuzor.

Dacă doriți o formă mai conturată a coafurii, puteți folosi spumă de păr, dar în cantități moderate, pentru a nu îngreuia coafura. După aplicarea spumei uscați părul, direcționând aerul uscătorului de la rădăcini spre vârfuri.

După primele încercări veți înțelege că nu există nimic mai simplu și grațios decât coafura franțuzească!

Ce părere aveți de astfel de coafuri?