13 dovezi ale faptului că familia regală britanică nu poartă bijuterii, dar comori unice

Protocolul regal se aplică și în cazul bijuteriilor. Doar regina decide ce bijuterii vor purta reprezentantele familiei sale la evenimentele importante. Kate Middleton, spre exemplu, are voie să poarte bijuterii mai scumpe, deoarece este viitoarea regină.

Aceste bijuterii sunt legendare pentru familia regală britanică.

Tiara „Nodurile dragostei” și cercei cu perle de la Collingwood.

Această piesă a fost tiara preferată a prințesei Diana. A primit-o înainte de nunta sa și o purta destul de des la evenimentele importante. Bijutierii de la Collingwood au creat și o pereche de cercei cu perle care se combină perfect cu „Nodul iubirii”.

Ducesa de Cambridge a apărut pentru prima dată cu acest set în 2015, în timpul recepției anuale a diplomaților la Palatul Buckingham. De atunci Catherine a purtat atât diadema, cât și cerceii, dar separat.

Inelul de cocktail Asprey cu acvamarin.

Diana adora culoarea albastră. În timpul unui eveniment caritabil din Australia, care a avut loc în 1996, a apărut într-o rochie asimetrică albastră strălucitoare, pe care a completat-o cu un inel Asprey cu acvamarin de dimensiuni impresionante. După aceea inelul a apărut pentru prima dată pe degetul Ducesei de Sussex la o recepție de nuntă, care a avut loc pe 19 mai 2018.

Inelul de logodnă cu safir.

Cea mai renumită bijuterie a prințesei Diana i-a fost dată lui Catherine. Inelul de logodnă cu safir pe care Diana îl purta mereu i-a fost oferit ducesei de Cambridge.

Cerceii cu safire.

Cerceii cu safire și diamante sunt din același set cu inelul, pe care, la fel, i-a primit Kate Middleton.

Brățara de aur.

Lady Dee purta destul de des o brățară de aur cu 2 pietre albastre.

Și Meghan Markle a apărut de mai multe ori cu această brățară.

Tiara „Floare de Lotus”.

Prima proprietară a acestei diademe a fost regina-mamă Elizabeth Bowes-Lyon, pe care a primit-o în dar în anii 20 ai secolului XX de la viitorul său soț, George al VI-lea. Această diademă a fost inițial un colier în stil egiptean cu diamante și perle, dar Elizabeth l-a transformat într-o diademă. În ajunul nunții fiicei sale mai mici Margaret, ea i-a dăruit această bijuterie.

Kate Middleton a purtat tiara la un banchet în cinstea președintelui chinez Xi Jinping și a soției sale Peng Liyuan.

Cadou de la ultimul conducător al Hyderabad.

Acest colier este format dintr-un lanț lung de 38 de diamante, cu 13 diamante cu smaralde în centrul picăturii, care are formă de pară. Acesta este un cadou de nuntă oferit de conducătorul din Hyderabad Elisabetei a II-a. Această capodoperă a fost purtată pentru prima dată de Kate Middleton la un eveniment important la National Portrait Gallery.

Cerceii în formă de fluture.

Prințesa de Wales a purtat pentru prima dată acești cercei în timpul unei călătorii în Canada, în 1986, unde a mers împreună cu prințul Charles.

Iar ducesa de Sussex i-a purtat în turneul ei australian din 2018.

Tiara Halo.

Casa de bijuterii Cartier a realizat, în 1936, această tiară pentru regina-mamă Elizabeth Bowes-Lyon în ajunul nunții sale cu George al VI-lea. Această bijuterie a fost purtată de fiica ei cea mai mică, prințesa Margaret, iar Kate Middleton a purtat-o la nuntă.

Cerceii cu diamante și perle.

După ce prințesa Diana a purtat acești cercei în timpul banchetului de încoronare a împăratului Akihito și a împărătesei Michiko din Japonia, care a avut loc în 1990, au devenit preferații ei.

Kate Middleton a apărut pentru prima dată cu ei la ceremonia BAFTA de la Londra.

Brățara cu perle.

Lady Dee avea o pasiune aparte pentru perle. A apărut prima dată purtând această brățară în timpul vizitei sale la Hong Kong.

Iar ducesa de Cambridge a purtat-o în timpul unei călătorii în Germania, în 2017.

Tiara „Delhi Durbar”.

Această tiară a fost realizată în 1911 pentru Maria din Teck, bunica Elisabetei a II-a. De atunci designul a fost schimbat de mai multe ori. În 2005 regina i-a împrumutat-o tiara nurorii sale, ducesa de Cornwall.