13 detalii care ne transformă apartamentul în „casa bunicii”, chiar dacă acesta are un design ultra-modern

În locuințele noastre se pot găsi în continuare mobilier care nu mai este actual deja de câteva decenii, dar ne pare rău să renunțăm deoarece ne leagă anumite amintiri plăcute.

Vă oferim în continuare câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă decorați locuința în conformitate cu tendințele modei și, dacă nu doriți să scăpați de lucrurile vechi, încercați să le faceți să arate ca noi.

Textile vechi.

Unele textile vechi s-au păstrat până în prezent, dar, din păcate, nu mai sunt la modă, de aceea ar trebui să le înlocuiți cu altele noi, care vă vor oferi emoții pozitive.

Mușama pe masă.

Mușamaua se folosește în continuare deoarece este foarte practică și se îngrijește ușor. Însă, din păcate, face ca interiorul să pară ieftin și fără gust.

Experții ne oferă foarte multe alternative, dar nu sunt la fel de practice.

Seturi de mobilier.

Seturile de mobilier aparțin trecutului. Mobilierul tapițat masiv reduce semnificativ posibilitatea transformării spațiului. De aceea designerii ne recomandă ca atunci când alegem mobilierul să nu ne bază pe modă, ci pe preferințele noastre. Canapelele și fotoliile stilate și versatile, care reflectă individualitatea proprietarului sunt cea mai bună soluție pentru interior.

Rafturi cu bibelouri.  

Cândva era la modă decorarea spațiilor cu suveniruri și bibelouri. Doar că, pe lângă amintirile plăcute, aceste obiecte adună praful. Este mult mai practic să le depozităm în coșuri sau cutii drăguțe, astfel spațiul nu va arăta aglomerat, iar bibelourile vor fi întotdeauna la îndemână.

Mochetă. 

Mocheta, care ocupa toată suprafața, a fost până nu demult în tendințe. Dacă visați la un interior modern, designerii ne recomandă să folosim covoare de diferite dimensiuni și forme.

Fototapete.

Fototapetele din anii 90, care reprezentau orașe sau păduri de mesteacăn, nu mai sunt actuale. Opțiunile moderne de tapet vă vor surprinde cu diferite tipuri de texturi și imprimeuri.

Jaluzele verticale din plastic.

Jaluzelele verticale din plastic sunt adesea asociate cu birourile și nu mai sunt la modă.

Jaluzelele romane sau jaluzelele orizontale ar putea fi alternativa perfectă.

Draperii cu  lambrequin.

Tendințele moderne pun accentul pe simplitate și practicitate. Perdelele multistrat cu ciucuri și lambrequin nu se potrivesc deloc acestor caracteristici.

Huse pentru canapele și fotolii.

Pentru a păstra tapițeria curată cât mai mult timp posibil, mamele și bunicile noastre o acopereau cu huse cu franjuri. În prezent acestea nu mai sunt necesare deoarece companiile de curățenie pot curăța rapid petele de orice complexitate de pe canapeaua preferată.

Dacă doriți să schimbați designul, există huse speciale pentru mobilierul tapițat.

Un candelabru mic pentru întreaga cameră.

Aceste candelabre nu mai sunt la modă, fiind înlocuite cu diferite corpuri moderne de iluminat.

Arcade în loc de uși.

Arcadele au fost extrem de populare în anii 90 ai secolului trecut, dar acum nu mai sunt actuale.

Linoleum.

Linoleumul, chiar dacă este ieftin și se îngrijește ușor, are o serie de dezavantaje: se uzează repede, formează „valuri” inestetice și este imposibil de-l reparat. Pentru a evita aceste probleme, designerii ne recomandă să alegem parchetul laminat.

Colțar de bucătărie.

Colțarul de bucătărie este, probabil, cea mai incomodă piesă de mobilier din ultimele decenii. La momentul actual există scaune și mese de bucătărie practice, care ocupă puțin spațiu și sunt foarte versatile.