13 cele mai frumoase ținute regale de nuntă din secolul trecut până în zilele noastre

Rochia de mireasă este cea mai importantă ținută din viața oricărei femei.

Vă propunem în continuare câteva ținute regale legendare.

Prințesa Elisabeta (Regina Elisabeta a II-a), 1947.

Rochia este brodată cu flori din fire de argint, decorată cu perle, trenă lungă de 4 metri.

Pe 20 noiembrie 2017 Elisabeta a II-a și Prințul Filip au sărbătorit nunta de platină (70 de ani de la căsătorie).

Grace, prințesa de Monaco, 1956.

Actrița americană Grace Kelly a purtat o rochie creată de designerul de costume Helen Rose.

Diana, Prințesa de Wales, 1981.

Rochia de mireasă a prințesei Diana a intrat în istorie. A fost creată de designerii David și Elizabeth Emanuel. Întreaga rochie a fost acoperită cu dantelă și avea cusute 10.000 de perle pe ea, iar trena avea aproape 8 metri lungime.

Prințesa Rania (actuala Regină a Iordaniei), 1993.

În 1993 prințul Abdullah, regele actual al Iordaniei, s-a căsătorit Rania. Rochia aleasă, deși se deosebește de cele tradiționale, are un decor auriu, tipic țării sale.

Regina Spaniei Leticia, 2004.

Jurnalista Leticia Ortiz a ales, pentru nunta cu Prințul de Asturias Felipe (actualmente regele Spaniei Filip VI) a ales o rochie de mătase albă ca zăpada, cu o trenă de 4 metri. Manșetele, tivul și gulerul au fost brodate manual. Ținuta a fost completata de un voal lung și o tiară pe care Leticia a primit-o în dar de la mama mirelui.

Sarah, prințesa Brunei, 2004.

Sarah Salleh s-a căsătorit cu prințul Al-Muhtadi Bill Bolkiah în 2004. Mireasa pe atunci avea 17 ani, iar mirele 30. La nuntă a purtat o rochie albastră cu model tradițional și broderii de aur.

Camilla, Ducesa de Cornwall, 2005.

Prințul Charles și Camilla Parker Bowles s-au căsătorit în anul 2005. Camilla a purtat o rochie decorată cu fire de aur, iar pe cap o pălărie cu pene.

Victoria, Prințesa Suediei, 2010.

Prințesa Victoria a ales pentru ziua nunții o rochie elegantă, iar pe cap a purtat o tiara masivă cu perle, una dintre principalele relicve ale familiei regale suedeze.

Katherine, ducesa de Cambridge, 2011.

Katherine a ținut cont, în alegerea rochiei de mireasă, de tradițiile familiei regale britanice: rochie clasică, trenă lungă, văl.

Jetsun Pema, Regina Bhutanului, 2011.

Jetsun este soția lui Jigme Khesar Namgyal Wangchuk, al 5-lea rege al Bhutanului. Nunta lor a avut loc pe 13 octombrie 2011.

Charlene, Prințesa de Monaco, 2011.

Prințesa Charlene a ales o rochie de nuanța fildeșului, creată de Giorgio Armani, brodată cu flori.

Claire, prințesa Luxemburgului, 2013.

Prințul Felix de Luxemburg s-a căsătorit, pe 21 septembrie 2013, cu o fată simplă, Claire Lademacher. Mireasa a purtat o rochie Elie Saab de dantelă albă.

Meghan, Ducesa de Sussex, 2018.

Mireasa a ales o rochie albă elegantă, cu umerii goi, mâneci trei sferturi și trenă lungă. Imaginea lui Meghan a fost completată de un voal de 5 metri, decorat cu flori brodate manual. Autoarea rochiei este designerul britanic Claire Waite Keller.