13 cazuri când designerii de costume au copiat hainele eroilor TV din cele reale!

Filmul biografic este unul dintre cele mai provocatoare genuri pentru un designer de costume. Ciudat, dar uneori recreerea ținutelor existente necesită mult mai mult efort și timp decât realizarea stilului eroilor de la zero. Îmbrăcămintea din filmele marcate ”Bazat pe o poveste adevărată” trebuie să se potrivească cât mai mult cu piesele originale legendare. Pentru a face acest lucru, designerii studiază cu atenție moda unei epoci date, cercetează arhivele și chiar reproduc materialele textile de epocă.

Din fericire, Hollywoodul are o întreagă galaxie de maeștri care fac față sarcinii la cel mai înalt nivel. Noi admirăm talentul acestor oameni și vă invităm să aruncați o privire asupra creațiilor lor iscusite.

1. Judy, 2019 

Țesătura pentru rochia neagră cu flori mari și strălucitoare a fost găsită într-un magazin indian din nord-vestul Londrei. Creatorul de costume Jani Temime a reușit să înhațe ultimii 3,8 metri de țesătură și doar un singur exemplar a ținutei a fost realizat pentru film în loc de mai multe, cum se face ca de obicei.

2. The Young Victoria, 2009 

Creatorii filmului au făcut o treabă cu adevărat uimitoare: rochia de mireasă a reginei a fost recreată cu precizie de giuvaiergiu. Apropo, pictura a primit premiul Oscar pentru cel mai bun design de costume.

3. The Audrey Hepburn Story, 2000 

Privind rochia neagră a lui Jennifer Love Hewitt, este imposibil să credem că aceasta este doar o replică a celebrei ținute din filmul ”Breakfast at Tiffany’s”: designerii filmului biografic s-au isprăvit de minune.

4. A Quiet Passion, 2016  

Unul dintre costumele prezentate în filmul biografic este o replică a rochiei din portretul lui Emily Dickinson. Creatorii au reușit să reconstruiască în detaliu hainele poetei.

5. My Week with Marilyn 

Echipa filmului biografic despre Marilyn Monroe a restaurat multe dintre ținutele originale ale actriței, inclusiv rochia albă ca zăpada, clasică, din ”The Prince and the Showgirl”.

6. I, Tonya, 2017 

În special pentru film, designerii au recreat majoritatea costumelor de scenă a patinatoarei. Numai ținuta burgundă cât i-a costat, în care Tonya a participat la Jocurile Olimpice din 1994.

7. Liz & Dick, 2012 

Lucrând la legendara rochie stacojie a lui Elizabeth Taylor, designerii de costume a filmului s-au bazat pe siluetă, reducând decorul ținutei. Dar imaginea eroinei nu a suferit din cauza acestui lucru.

8. Florence Foster Jenkins, 2016 

Designerii de costume a filmului biografic și-au dat frâu liber fanteziei și au modificat foarte mult celebrul costum al lui Florence Foster Jenkins. Dar abundența de bijuterii și tiara hipertrofiată nu fac decât să sublinieze excentricitatea imaginii cântăreței.

9. Marie Antoinette, 2006  

Modelul rochiei se potrivește pe deplin cu rochia de mireasă din secolul al XVIII-lea. Doar că, creatorii au trebuit să înlocuiască țesătura din absența textilelor originale din acea epocă, precum și să simplifice decorul: rochia de mireasă originală a Mariei Antoinette a fost brodată cu pietre prețioase.

10. The Crown, 2016 

Echipa creativă a serialului TV ”The Crown” a făcut o treabă cu adevărat colosală, restaurând cu precizie până în cele mai mici detalii celebrele costume ale reprezentanților monarhiei britanice.

Aici e și rochia de mireasă a lui Lady Dee.

11.

Iată ținutele lui Charles și Diana, în care au apărut în ziua anunțului logodnei lor.

12.

Rochia de mireasă a reginei Elizabeth și costumul prințului Philip.

13.

Credeți că costumele din filmele biografice ar trebui să fie o reconstrucție exactă ale ținutelor originale? Sau designerii au dreptul să le mai modifice? Așteptăm comentariile cu drag.