13 bărbați celebri, în ale căror vene s-a amestecat sângele mai multor națiuni

Se consideră că cele mai frumoase persoane sunt acelea care au gene de la mai multe popoare. Există chiar și studii sociologice care confirmă faptul că persoanele au părinți de diferite naționalități par mai atrăgătoare în ochii altora.

Nici vedetele de la Hollywood nu fac excepție.

1. Michael Fassbender.

Carismaticul Fassbender, care a interpretat rolul lui Magneto din „X-Men”, are rădăcini irlandeze de pe partea mamei sale și germane de pe partea tatălui său. Actorul s-a născut în Germania, în orașul Heidelberg, și s-a mutat cu familia în Irlanda când avea doar 5 ani.

2. Daniel Radcliffe.

Mama lui Daniel este evreică originară din Africa de Sud, iar tatăl său s-a născut în Banbridge, Irlanda de Nord. Tot pe partea maternă predecesorii actorului erau imigranți din Lituania, Germania, Polonia și Rusia.

3. Jake Gyllenhaal.

Mama actorului este evreică, născută într-o familie de imigranți ruși și polonezi. Jake însuși se consideră evreu. Tatăl său este descendentul unei familii nobile suedeze și are rădăcini englezești.

4. Vin Diesel.

Mark Sinclair, mai cunoscut sub numele de Vin Diesel, are rădăcini englezești, germane și scoțiene de pe partea mamei sale. Actorul nu și-a văzut niciodată tatăl biologic și spune că a aflat de la mama sa doar că el (Vin Diesel) are legături cu multe popoare diferite.

5. James Franco.

S-a născut într-o familie multiculturală din California. Tatăl lui James are rădăcini portugheze și suedeze, iar mama lui provine dintr-o familie de evrei ruși.

6. Joaquin Phoenix.

Joaquin s-a născut în Puerto Rico într-o familie numeroasă – era al treilea din cei 5 copii. Tatăl său este de origine engleză și are rude de origine germană și franceză. Strămoșii mamei sale erau originari din Ungaria și Rusia.

7. Robert Downey Jr. 

S-a născut în Manhattan într-o familie de actori. Tatăl său, Robert Downey, este jumătate evreu lituanian, un sfert de maghiar și un sfert irlandez. Iar mama sa, actrița Elsie Ford, avea rădăcini scoțiene, germane și elvețiene.

8. Matt Damon.

Matt este fiul lui Kent Damon și al lui Nancy Carlsson-Page. Strămoșii tatălui său erau scoțieni și britanici, iar mama de origine suedeză și finlandeză. Ea și-a schimbat numele de familie „Pajari” în „Paige”.

9. Jim Carrey.

Actorul are rădăcini franceze, irlandeze și scoțiene de pe partea mamei. Iar tatăl său este de origine franco-canadiană. Inițial numele lor de familie a fost se pronunța ca în maniera franceză: Carré.

10. Viggo Mortensen.

Părinții lui Viggo s-au întâlnit pentru prima dată în Norvegia. Mama sa, Grace, era americană, iar tatăl său, Viggo Peter Mortensen, Sr., era danez. Bunicul matern al actorului era canadian, iar bunica provenea din orașul norvegian Trondheim. Familia actorului s-a mutat des; au locuit o vreme în Argentina, unde Viggo a învățat spaniola.

11. Shia LaBeouf.

Shia este unicul fiu al dansatoarei și balerinei Shayna Said și al lui Geoffrey Labeouf, clovn de circ. Mama sa este evreică, iar tatăl său franco-cajun. Shaya și-a primit numele în cinstea bunicului său; în ebraică înseamnă „darul lui Dumnezeu”.

12. Jared Padalecki.

Vedeta serialului TV „Supernatural” se poate lăuda cu tatăl de origine poloneză și cu mama, care are rădăcini germane, scoțiene, franceze și englezești.

13. Xavier Dolan.

Actorul și cineastul Xavier Dolan s-a născut în provincia francofonă Quebec, Canada. Mama sa, Genevieve Dolan, este franțuzoaică, iar tatăl său, Manuel Tadros, are origine egipteană.