13 actori și actrițe a căror înălțime reală nu coincide cu cea pe care ne-am imaginat-o

Producătorii de filme fac tot posibilul pentru a-i face pe actori să arate în cadru așa cum le-o cere rolul. Unii trebuie să-și vopsească părul, alții să-și schimbe accentul ori să se antreneze luni de zile la sală pentru a avea masa musculară potrivită.

Dar în cazul în care un actor joacă rolul unui personaj care este mult mai înalt decât el, atunci se recurge la diferite trucuri.

Gillian Anderson.

Înălțimea lui David Duchovny este de 182 cm, iar colega sa Gillian Anderson trebuia să pară mai înaltă decât este în realitate (160 cm), de aceea, în timpul filmărilor, se urca pe cutii.

Josh Hutcherson.

Setarea corectă a cadrului și priceperea operatorilor au reușit să ascundă diferența de înălțime a actorilor principali din saga „Hunger Games”, Josh Hutcherson fiind mult mai scund decât colega sa Jennifer Lawrence: 165 cm față de 175 cm.

Daniel Radcliffe.

În viața obișnuită, Daniel Radcliffe este mai scund decât Emma Watson și Rupert Grint, dar acest lucru nu l-a împiedicat în cariera sa.

Robbie Coltrane.

În cărți scrie că Hagrid are o statură impunătoare, iar actorul care a jucat acest rol are 185 cm.

Robert Downey Jr.

Tony Stark pare mai înalt decât partenera sa de platou, în timp ce în viața reală Robert Downey Jr. are o înălțime de 174 cm, iar Gwyneth Paltrow are 175 cm; conform scenariului eroina poartă aproape întotdeauna tocuri înalte.

Ingrid Bergman.

Regizorul a încercat prin toate mijloacele posibile să ascundă că actrița era mai înaltă decât partenerul său: Michael Curtis l-a pus pe Bogart să stea pe cutii, pe perne, iar în unele scene Bergman a fost chiar nevoit să se cocoșeze.

Vin Diesel.

Pe ecran Vin Diesel pare un gigant în comparație cu Dwayne Johnson, deși primul are 185 cm, iar al doilea are 196 cm.

Michael Clarke Duncan.

În filmul „The Green Mile” Michael Clarke Duncan arăta ca un gigant în comparație cu colegii săi, deși este cu doar 1 cm mai înalt decât David Morse, iar Hanks are 183 cm.

Scarlett Johansson.

Înălțimea lui Scarlett Johansson este de 160 cm, iar a lui Evans este de 183 cm, însă producătorii au încercat să-i facă pe cei doi să pară aproape de aceeași înălțime.

Tom Hardy.

Tom Hardy a trebuit să pară mai înalt alături de Christian Bale, de aceea purta o pereche de încălțăminte pe o platformă de circa 7 cm (înălțimea lui Hardy este de 175 cm, iar a lui Bale de 183 cm).

Miley Cyrus.

În „The Last Song” Miley Cyrus pare mai scundă decât colegul ei, Liam Hemsworth, dar în realitate diferența este și mai mare: înălțimea ei este de 165 cm, iar a lui Hemsworth este de 192 cm.

Amanda Seyfried.

Amanda Seyfried (160 cm) și Justin Timberlake (187 cm): pe toată durata filmării filmului „Time” actrița a fost nevoită să poarte tocuri.

Reese Witherspoon.

Când tabloidele scriu despre vedetele minione aproape de fiecare dată o menționează pe Reese Witherspoon, care are o înălțime de doar 157 cm; pe platoul filmului „Apă pentru elefanți!” partenerul ei a fost Robert Pattinson, care are înălțimea de 185 cm.