12 vedete cărora li s-a oferit un rol de un milion de dolari, dar l-au refuzat

Vedetele nu sunt întotdeauna de acord cu propunerile regizorilor și producătorilor. Fiecare are motive diferite: unii se tem că filmul va părea plictisitor publicului, alții nu au încredere în regizorii prea tineri sau nu se văd în această imagine. De exemplu Charlize Theron nu a vrut să joace rolul mamei personajului principal din „Wonder Woman” deoarece se consideră prea tânără pentru un astfel de rol.

Iată care alte vedete nu au vrut să interpreteze roluri emblematice.

Hannibal Lecter: Sean Connery – Anthony Hopkins.

Regizorul Jonathan Demme a vrut ca Sean Connery să joace rolul lui Lecter, dar celebrul actor a refuzat. Rolul i-a fost apoi oferit lui Anthony Hopkins. La început, actorul a crezut că este invitat să joace într-un fel de film pentru copii. Dar, după ce Hopkins a citit primele 10 pagini ale scenariului, a acceptat oferta regizorului. Și intuiția lui nu l-a dezamăgit: Hopkins a fost nominalizat pentru cel mai bun actor și a primit primul său Oscar.

Clarissa Starling: Meg Ryan – Jodie Foster.

Meg Ryan a pierdut șansa de a câștiga Premiul Oscar când a refuzat rolul domnișoarei Starling. Drept urmare, rolul i-a revenit Jodie Foster, care a citit romanul și a fost dornică să încerce imaginea Clarissei.

Ellie Hamilton: Jessica Simpson – Rachel McAdams.

Jessica Simpson a pierdut șansa de a deveni celebră ca actriță când nu a acceptat o ofertă de a juca în „The Notebook”. Simpson a fost împotriva scenelor prea sincere, dar Rachel McAdams nu s-a jenat și a acceptat rolul.

Regina Hippolyta: Charlize Theron – Connie Nielsen.

Când lui Charlize Theron i s-a oferit să joace rolul mamei lui Wonder Woman, s-a supărat și a refuzat. Și îi înțelegem sentimentele deoarece Gal Gadot este cu doar 9 ani mai tânără decât Charlize și este clar că nu arată ca fiică și mamă. Apoi producătorul Zack Snyder i-a oferit rolul modelului și actriței daneze Connie Nielsen, care este cu 20 de ani mai în vârstă decât Gadot.

Kitty Shcherbatskaya: Saoirse Ronan – Alicia Vikander.

Saoirse Ronan a refuzat rolul lui Kitty pentru că nu a vrut să sacrifice alte filmări în care avea roluri principale. Prin urmare Alicia Vikander a primit un rol minor în Anna Karenina.

Annie Wilks: Anjelica Huston – Kathy Bates.

Houston, cunoscută mai ales pentru rolul Morticiei Addams, în 1990 trebuia să joace rolul personajului în adaptarea cinematografică a romanului lui Stephen King. Însă Angelica a ales să filmeze în filmul „Scammers”, iar rolul i-a fost acordat aproape necunoscutei Kathy Bates, care a fost distinsă cu un Oscar și un Glob de Aur.

Jacqueline Kennedy: Rachel Weisz – Natalie Portman.

Asupra acestui film despre soția lui Kennedy s-a lucrat multă vreme. A fost conceput inițial ca un proiect comun al regizorului Darren Aronofsky și al logodnicei sale Rachel Weisz, dar cuplul s-a despărțit, așa că Weiss a renunțat la filmare. Și abia după 2 ani studioul a început să negocieze cu Natalie Portman.

Andy Dufresne: Tom Cruise – Tim Robbins.

Acum este greu de imaginat în locul inocentului și rezistentului Andy Dufresne pe altcineva decât pe Tim Robbins. Dar acest rol a fost oferit multor actori eminenți, inclusiv lui Tom Cruise, care nu a vrut să lucreze cu un regizor începător și prea puțin cunoscut și a refuzat oferta.

Christina Palmer: Jessica Chastain – Rachel McAdams.

Jessica Chastain a refuzat rolul din „Doctor Strange” și, potrivit scenaristului filmului, Chastain a luat această decizie deoarece nu-și pierde speranța de a obține rolul vreunui super-erou în Universul Marvel.

Elizabeth I: Emily Watson – Cate Blanchett.

Rolul reginei i-a fost oferit pentru prima dată lui Emily Watson, dar actrița a refuzat și nu a regretat deloc. Watson a recunoscut că nu ar fi putut niciodată să joace așa cum a făcut-o Blanchett, care a primit Globul de Aur.

Bridget von Hammersmark: Nastassja Kinski – Diane Kruger.

Quentin Tarantino a vrut ca rolul starului de film german și spionul britanic să fie interpretat de Nastassja Kinski. Celebrul regizor a zburat chiar în Germania pentru a se întâlni cu actrița, dar ea nu a fost de acord. Apoi alegerea lui Tarantino a căzut asupra fermecătoarei Diane Kruger, care a acceptat.

Gamora: Amanda Seyfried – Zoe Saldana.

Amanda Seyfried „nu a vrut să apară în primul film Marvel eșuat”. Sincer, actrița nu a înțeles cui i-ar plăcea să privească un raton vorbitor și un copac. În plus, lui Seyfried i-a fost teamă că Hollywood nu i-ar fi iertat eșecul, așa că a decis să nu-și riște cariera. Drept urmare rolul i-a fost acordat Zoei Saldanei, care nu s-a speriat și a câștigat jackpot-ul.