12 utilizări surprinzătoare ale apei oxigenate care îți vor schimba modul în care faci curățenie

Majoritatea dintre noi are în casă o sticluță cu peroxid de hidrogen pentru dezinfecția rănilor. De fapt acest compus chimic se conține și în unele paste de dinți și alte substanțe cu efect de înălbire. Veți fi surprinși să aflați câte alte moduri de utilizare a peroxidului de hidrogen mai există. Iată 12 dintre cele mai importante utilizări ale apei oxigenate.

1. Curățarea suprafețelor de sticlă

Pentru a curăța suprafețele de sticlă, inclusiv oglinzile și ușița cuptorului, stropiți-le cu puțin peroxid de hidrogen și ștergeți-le cu o cârpă din bumbac.

2. Dezinfecția blatului

Blatul din bucătărie este de cele mai multe ori un adevărat depozit de microbi. Luați măsuri de îngrijire preventivă, ștergând din când în când blatul cu apă oxigenată.

3. Curățarea tocătorului

Tocătorul de bucătărie este un obiect destul de problematic dacă vorbim de curățenie și dezinfecție. Asta se datorează faptului că în tăieturile și fisurile de pe suprafața sa se adună mulți microbi și ele sunt foarte greu de curățat. Peroxidul de hidrogen este o soluție perfectă pentru curățarea și dezinfecția tocătorului.

4. Spălarea legumelor și fructelor

Pare surprinzător, dar peroxidul de hidrogen este un mediu perfect pentru spălarea legumelor și fructelor. Înmuiați produsele în apă oxigenată pentru 1-2 minute, apoi spălați-le cu apă obișnuită.

5. Curățarea frigiderului

Întreținerea frigiderului este un capitol important pentru un mediu sănătos în bucătărie. Recomandarea specialiștilor este ca măcar o dată pe sezon să stropiți pe suprafețele din interiorul frigiderului apă oxigenată. După câteva minute ștergeți suprafețele cu o cârpă curată pentru a încheia dezinfecția frigiderului.

6. Soluție împotriva grăsimii

Dacă pe tigaia dvs. au apărut depuneri care par a fi imposibil de eliminat, amestecați puțin peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu astfel încât să obțineți o pastă. Aplicați pasta pe locurile murdare, așteptați câteva minute, apoi frecați suprafața cu un burete de metal sub jet de apă fierbinte.

7. Eliminarea petelor

În cazul celor mai dificile pete, aplicați peste ele o soluție de peroxid de hidrogen de 3%, așteptați cel puțin un minut, apoi frecați activ pata și în sfârșit clătiți haina cu apă rece.

8. Curățarea teracotei

Teracota din baie și bucătărie își poate pierde farmecul foarte repede. Pentru a curăța gresia și faianța fără a o eroda, aplicați apă oxigenată și așteptați 30 de minute, după care puteți șterge suprafețele de teracotă cu o perie metalică.

9. Eliminarea mucegaiului

Stropiți peroxid de hidrogen direct pe petele de mucegai pentru a preveni răspândirea acestuia.

10. Curățarea closetului

Turnați în closet 1/2 de pahar de peroxid de hidrogen și așteptați 20 de minute, după care clătiți closetului, ștergându-l cu peria de toaletă.

11. Protejarea plantelor

Pentru a proteja plantele de acțiunea nocivă a ciupercilor, adăugați peroxid de hidrogen în apa cu care udați plantele în proporție 1 pahar la 8 litri.

12. Pardosea strălucitoare

Când veți spăla data viitoare pardoseala, adăugați peroxid de hidrogen în apă în proporție 1 pahar la 8 litri. Veți obține un detergent excelent pentru o curățare eficientă a pardoselii.

Care din aceste metode vă pare cea mai utilă? Spuneți-ne în comentarii!