12 utilizări neașteptate și practice ale cuptorului cu microunde pentru gospodinele ingenioase (vă vor simplifica foarte mult viața)

Cuptorul cu microunde este astăzi un aparat obișnuit în bucătăriile noastre. Dar puține gospodine știu că, pe lângă funcțiile sale obișnuite, acest aparat de uz casnic poate fi folosit și pentru alte nevoi.

Redacția noastră a selectat unele utilizări neașteptate ale cuptorului cu microunde care sperăm să vă fie utile!

1. Tăiați ceapa fără lacrimi.

Cuptorul cu microunde este o adevărata salvare pentru cei care vor să taie ceapa fără a lăcrima. Va trebui, în acest caz, să puneți ceapa în cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute, apoi s-o tăiați ca de obicei.

2. Pâine mai proaspătă.

Înveliți pâinea într-un prosop umed și puneți-o în cuptorul cu microunde pentru 15-20 de secunde. Este din nou foarte puhavă!

3. Lămâi mai suculente.

Lămâile vor deveni mai suculente și mai moi dacă le veți ține în cuptorul cu microunde înainte de utilizare. Pentru aceasta porniți cuptorul pentru 15 secunde, la putere înaltă.

4. Restabilirea aromei condimentelor.

În cazul în care ierburile se află în dulap de mami mult timp și nu au o aromă puternică ca înainte, acestea pot fi puse în cuptorul cu microunde. Veți avea nevoie de numai 10 secunde pentru ca mirosul plăcut să vă inunde bucătăria.

5. Îndepărtarea cojii legumelor și fructelor.

Puneți fructele sau legumele în cuptorul cu microunde și porniți-l la puterea maximă pentru 30 de secunde. După ce legumele sau fructele se vor răci se vor descoji mai ușor.

6. înghețată mai moale.

Aici totul este clar. Dar pentru a evita ca aceasta să se transforme în lapte se recomandă să nu o dezghețați imediat, dar treptat, să o puneți de mai multe ori pentru 5-10 secunde.

7. Curățarea usturoiului.

Aceasta este o alternativă excelentă mai ales dacă usturoiul este mărunt. Puneți usturoiul în cuptorul cu microunde timp de 15 secunde (la putere maximă). Coaja se va umezi și se va curăța mai ușor.

8. Uscarea condimentelor și a ierburilor.

Așezați-le pe niște prosoape de hârtie și puneți-le în cuptorul cu microunde. Procesul de uscare va dura 3-4 minute. Procedura poate fi repetată de mai multe ori.

9. Topirea ciocolatei.

Se face foarte simplu. Nu veți mai avea nevoie de vase pentru baia de aburi. Luați un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde și puneți câteva bucăți de ciocolată acolo. Va dura doar 15 secunde.

Allyso / Shutterstock.com

10. Înmuierea leguminoaselor.

În loc să puneți la înmuiat fasolea, mazărea sau lintea, puteți face mult mai rapid acest lucru în cuptorul cu microunde. Acoperiți fasolea cu apă și adăugați puțin bicarbonat. Veți avea nevoie de numai 10 minute.

11. Să readuceți mierea la starea lichidă.

Dacă mierea s-a cristalizat, poate fi readusă la starea lichidă. Puneți-o în cuptorul cu microunde pentru două minute la puterea maximă. Nu este necesar s-o acoperiți.

Kovaleva_Ka / Shutterstock.com

12. Să prăjiți nucile.

Puteți prăji migdalele, nucile și caju și fără tigaie. Repetați procedura de mai multe ori timp de 2-3 minute.

Cunoașteți și alte secrete? Vă rugăm să ne scrieți în comentarii!