12 trucuri simple datorită cărora apartamentul Dumneavoastră va arăta ca unul de pe coperta unei reviste de design

Fiecare persoană visează să aibă o locuință confortabilă și frumoasă.

Designerii de interior ne recomandă câteva trucuri care ne vor face apartamentul mai luxos, fără cheltuieli exagerate.

Tăblia patului.

Tăblia patului este un element important al designului interior, dar nu este necesar să cheltuiți exagerat pe un produs scump și luxos. Există o modalitate mai simplă: găsiți un goblen sau stofă în stil vintage care vă place și agățați-o peste pat. Sau puteți agăța doar perne.

Candelabru de lux.

Potrivit designerilor un corp de iluminat original este o investiție foarte bună care va deveni accentul camerei. Dacă nu sunteți pregătiți să cumpărați unul nou, puteți pur și simplu să schimbați abajururile.

Masă de accent.

Puteți face camera mai elegantă cu ajutorul unei mese de accent pe care să o puneți lângă scaune sau fotolii, iar câteva obiecte de artă spectaculoase sau un buchet de flori vor completa compoziția.

Arome.

Mirosul casei este la fel de important ca și aspectul. Aromaterapia poate juca un rol important în designul interior prin îmbunătățirea atmosferei. Puteți folosi lumânări, lămpi cu aromă, difuzoare sau un parfum special. Dacă optați pentru lumânări, nu le lăsați nesupravegheate când sunt aprinse.

Decor original.

Decorul ar trebui să arate scump și să iasă în evidență, nu să se piardă pe fundal. Pot fi obiecte mai vechi, cărți, flori proaspete sau obiecte de artă. De exemplu niște fotografii  alb-negru în rame argintii sau negre vă pot transforma camera în una de lux.

Perdele din tavan.

Perdelele suspendate de tavan și care ating podeaua vor mări spațiul, iar tavanele vor părea mai înalte și camera mai luxoasă. În ceea ce privește materialul, designerii ne recomandă să aleagă draperii din mătase, catifea și in.

Decor din metal.

Decorul din metal poate face designul interior mai luxos. Poate fi o oglindă într-un cadru metalic, un abajur sau o vază.

Plapumă suplimentară.

Puteți adăuga lux dormitorului cu o a doua plapumă și câteva perne decorative. Puteți adăuga un strat suplimentar de textile deasupra sau o cuvertură de pat.

Noptiere.

O noptieră lângă pat nu este doar practică, ci și stilată. Puteți folosi și o comodă mică pe care să o decorați cu o lampă drăguță, cu o plantă sau cu un tablou.

Obiecte vechi.

Aceste obiecte vă pot duce interiorul la un nou nivel, oferindu-i o notă specială. Nu este nevoie să cheltuiți o avere, este suficient să găsiți ceva potrivit la o piață de vechituri. Lămpile, oglinzile și mobilierul sunt perfecte, dar puteți include și obiecte vintage care vor oferi camerei o notă specială.

Tavă.

Și tăvile pot adăuga rafinament unei camere, dacă sunt pline cu bibelouri drăguțe precum sticle de parfum, bijuterii, produse cosmetice etc.

Perne.

În dormitor este mai bine să optați pentru perne de aceeași culoare. Dar pe canapea este mai bine să puneți perne de culori, stofe și dimensiuni diferite.