De acum încolo curățenia nu va mai fi atât de deranjantă!
Oricât de des faceți curățenie în casă, există unele zone pe care le mai neglijați, nu-i așa? De unele uitați, iar altele necesită prea mult timp și energie.
Dar este timpul să spargeți acest cerc vicios!
Echipa noastră vă propune 9 sfaturi care vă vor simplifica procesul de a face curățenie și veți reduce la minimum timpul:
1. Vasul de toaletă.
Scoateți apa din vas și turnați puțin oțet înăuntru. Acoperiți mecanismul de declanșare a apei cu bandă adezivă și trageți apa.
Lăsați să acționeze peste noapte iar dimineața veți vedea diferența.
2. Mătura.
Măturile și periile se murdăresc foarte ușor și sunt pline de microbi.
Curățați mai întâi mătura cu aspiratorul și apoi ștergeți-o cu șervețele umede. Luați o găleată, umpleți-o cu apă și adăugați în această soluție detergent pentru spălarea vaselor.
Țineți mătura în această soluție timp de o oră.
3. Chiuveta de porțelan.
Pentru a curăța chiuveta de porțelan trebuie să faceți următoarele:
Presărați bicarbonat de sodiu pe suprafața chiuvetei și curățați bine cu un burete. Înmuiați apoi buretele în peroxid de hidrogen și curățați din nou. Lăsați să acționeze timp de 20 de minute. Apoi clătiți cu apă!
4. Pernele îngălbenite.
Fețele de pernă se spală foarte des, dar cât de des spălați pernele? Acest lucru se face destul de ușor, deci nu ezitați și încercați!
Puneți pernele în mașina de spălat (2 perne ar fi mai bine) și turnați detergent lichid și înălbitor. Setați la temperatura cea mai înaltă și cu clătire suplimentară.
Apoi uscați-le cum este indicat pe etichetă.
5. Grătarul aragazului.
V-ați săturat de rugina de pe grătarul aragazului electric? Nu este o problemă.
Aplicați detergent de spălat vase pe burete și ștergeți suprafața grătarului. Puneți într-un vas bicarbonat de sodiu și turnați puțină apă. Aplicați pasta obținută pe întreaga suprafață a grătarului.
Lăsați să acționeze timp de 20 de minute. Clătiți și uscați bine grătarul.
6. Suprafața de sticlă a aragazului.
Dacă nu puteți curăța suprafața de sticlă a aragazului, încercați următoarea metodă.
Presărați bicarbonat de sodiu. Înmuiați un prosop regulat și turnați pe el puțin detergent de vase.
Luați prosopul și acoperiți cu el o parte din suprafața pe care ați pus bicarbonat și lăsați să acționeze timp de 20 de minute. Apoi ștergeți bine suprafața.
În final ștergeți suprafața cu prosoape de hârtie.
7. Canapelele.
Cu excepția canapelelor din piele, celelalte se curăță toate la fel. Încercați metoda noastră.
Luați o pensulă obișnuită și curățați suprafața canapelei. Presărați bicarbonat de sodiu pe toată suprafața și lăsați să acționeze timp de 20 de minute. Apoi aspirați bine.
Ștergeți apoi cu un prosop umed și bucurați-vă de rezultat!
8. Covoarele.
Nu toată lumea își poate permite o curățire profesională. Data viitoare când veți observa pete pe covor încercați metoda noastră.
Udați covorul și turnați puțin detergent și curățați apoi bine suprafața cu o perie.
Lăsați să acționeze timp de 2-3 ore și după aceasta clătiți bine și uscați-l cu uscătorul de păr.
9. Cada.
Dacă aveți pete galbene pe cadă, nu vă descurajați. Turnați puțină acetonă pe un burete și curățați cu el cada. Apoi clătiți bine.
10. Gresia și faianța.
Curățați faianța cu o perie moale pentru a elimina praful și murdăria. Turnați puțin oțet într-un vas pulverizator. Presărați apoi bicarbonat peste zonele mai murdare și pulverizați cu oțet. Curățați bine cu peria și, în final, ștergeți suprafața cu un burete umed sau cu un prosop.
11. Jaluzelele.
Luați niște clești de bucătărie și înveliți-le cu cârpe pe fiecare parte. Fixați cârpele cu bandă elastică! Ștergeți apoi jaluzelele.
12. Grila de ventilație.
Grila de ventilație se curăță foarte ușor! Scoateți-o, ștergeți bine praful de pe ea și puneți-o în mașina de spălat vase.
Voila!
Ardeți de nerăbdare să încercați aceste metode?