12 trucuri psihologice care funcționează mereu, asupra tuturor și în orice situație

Siteul The Awesome Daily ne prezintă 12 trucuri psihologice care vă pot prinde bine în viața de zi cu zi.

1. Înțelepciunea părintească

Dacă vreți să fiți luat în serios, spuneți că ideea cutare v-a spus-o tatăl dvs. Oamenii sunt predispuși să aibă încredere în sfaturile părintești.

2. Trucul cuvintelor

Pentru a afla dacă interlocutorului îi este plăcut să comunice cu dvs., alegeți un cuvânt și zâmbiți de fiecare dată când el / ea îl pronunță. Dacă interlocutorul vă simpatizează, el va tinde inconștient să repete mai des acest cuvânt.

3. Piatră, hârtie, foarfecă

Puteți câștiga orice duel în celebrul joc “Piatră, hârtie, foarfecă” punându-i oponentului orice întrebare nemijlocit înainte de începutul jocului. Oamenii derutați de cele mai multe ori aleg anume foarfeca.

4. Ajutor prin dialog

Orice persoană cunoscută vă va ajuta să duceți o greutate (de ex. o valiză) dacă în timp ce îi veți da-o veți dialoga activ cu ea. Majoritatea oamenilor nici nu vor observa că ați apelat la ajutorul lor. Totuși oamenii mai atenți își vor da seama de truc, de aceea e mai indicat pur și simplu să-i rugați frumos să vă ajute.

5. Trucul cu broccoli

Copiilor dvs. nu prea le place să mănânce broccoli? În loc să îi întrebați dacă vor sau nu broccoli, întrebați-i câte bucăți să le puneți, 3 sau 4? Astfel ați făcut alegerea în locul lor, dar copiii vor crede că decizia este a lor. În mod similar puteți proceda și în alte situații.

6. Cale liberă

Un truc interesant pentru mersul prin locurile aglomerate. Aflându-vă într-o astfel de situație, încercați să mergeți înainte, dar uitați-vă doar în jos. Veți observa că nu vă ciocniți cu nimeni, căci oamenii vă ocolesc. Explicația e simplă: de obicei în locurile aglomerate oamenii se uită la alți oameni de pe direcția lor pentru a-i evita.

7. Detectorul de urmărire

Dacă vi se pare că cineva vă urmărește, e suficient pur și simplu să căscați. Căscatul, după cum se știe, este molipsitor, deci dacă persoana vă urmărește, e foarte probabil că va căsca și ea.

8. Benevol-forțat

Dacă doriți să obțineți acordul interlocutorului, atunci când îi puneți o întrebare dați din cap afirmativ. Această mișcare este percepută de parcă mesajul ar fi adevărat din start. În plus sociologii afirmă că oamenii au tendința de a răspunde la fel la un gest afirmativ.

9. Melodie în minte

Dacă vă stă în minte o melodie de care ați vrea să scăpați cât mai curând, amintiți-vă sfârșitul cântecului. Conform efectului Zeigarnik, creierul nostru reține mai bine lucrurile care nu au un final clar. De aceea dacă veți duce în minte melodia până la final, creierul va înceta să o mai reproducă.

10. Predispoziție pozitivă

Pentru a-l predispune bine din start pe cineva în raport cu dvs., înainte de a da mâna cu el asigurați-vă că mâna dvs. este caldă. Mâinile calzi se asociază cu prietenie și bunăvoință, în timp ce atingerea unei mâini reci semnifică antipatie și distanțare.

11. Confruntare

Dacă vă așteptați că la ședință veți fi criticat de un coleg, așezați-vă chiar lângă el. Oamenilor le este greu să aibă o atitudine agresivă față de o persoană aflată alături. Și nimănui nu-i place să șadă alături de un om pe care tocmai l-a certat. De aceea acuzațiile fie vor avea o formă mai blândă, fie nu vor mai fi pronunțate deloc.

12. Tactica interogării

Vreți să aflați ceva mai detaliat? Formulați o întrebare și așteptați răspunsul. Dacă acesta vă pare incomplet, faceți o pauză și uitați-vă interlocutorului în ochi. Majoritatea oamenilor în asemenea situația ar începe să dezvolte subiectul.

Dvs. ce trucuri psihologice mai cunoașteți? Spuneți-le tuturor în comentarii?