12 trucuri care vă vor face să arătați în fotografii ca vedetele de la Hollywood

Orice femeie își dorește să arate perfect în poze, să aibă o ținută încrezută și elegantă. Dar de multe ori poziția corpului și unghiul din care se face fotografia nu duc la rezultatul dorit.

Pentru a vă scuti de aceste probleme, redacția noastră a pregătit pentru dragele noastre cititoare 12 poziții simple, dar care scot în evidență toată frumusețea feminină și ascund micile imperfecțiuni, dacă acestea există.

Nr. 1

Aceasta este probabil cea mai simplă și de succes poziție. Puneți o mână la brâu și cealaltă puțin mai jos. Astfel se creează un spațiu vizual între mâini și corp, care subliniază frumusețea siluetei și eleganța mâinilor.

Nr. 2

Diferența față de poza precedentă e în poziția cele de-a doua mâini, care pur și simplu stă liber în jos. Totodată corpul e un pic aplecat spre partea cu mâna lăsată în jos.

Nr. 3

Dacă aveți în apropiere un gard frumos (sau balustradă sau o masă originală), e suficient să vă sprijiniți pe el cu mâinile. Aveți grijă să nu ridicați umerii prea tare ca să nu știrbiți eleganța ținutei.

Nr. 4

De multe ori nu este nevoie să inventați poziții noi pentru mâini. Pur și simplu țineți-le în poziția lor firească, relaxată. Cât privește picioarele recomandarea noastră ar fi să deplasați mereu greutatea corpului pe un singur picior.

Nr. 5

Vă puteți sprijini și în coate. În așa caz e mai bine ca poza să fie făcută din lateral, astfel se va accentua silueta și frumusețea mâinilor.

Nr. 6

De multe ori pozițiile cele mai elementare sunt și cele mai reușite. Deplasați greutatea corpului pe piciorul exterior, sprijiniți-vă în cot și încovoiați ușor trunchiul.

Nr. 7

Iată o poziție foarte reușită pentru poză de portret. Sprijiniți-vă în coate în față și aplecați ușor capul spre lateral.

Nr. 8

Remarcați că în ciuda faptului că în poză există multe alte elemente, toată atenția e direcționată spre persoana din poză. Atingeți ușor obiectul pe care vă sprijiniți (poate fi și un monument, o balustradă etc.).

Nr. 9

Dacă nu știți ce să faceți cu mâinile, le puteți ține pur și simplu la spate sau în buzunare. Va ieși o poză simplă, dar originală.

Nr. 10

Aceasta e cea mai simplă poziție pentru pozele de tip portret. Faceți fotografia puțin din lateral, țineți spatele drept și capul sus.

Nr. 11

O altă soluție perfectă pentru pozele de tip portret. Sprijiniți-vă de perete ușor și elegant. Chiar dacă fața nu va fi exact pe centrul pozei, ea va avea parte de toată atenția.

Nr. 12

Se consideră că mâinile și picioarele încrucișate creează o barieră psihologică. Dar finețea și eleganța domnișoarei din fotografie acoperă pe deplin aceste bariere imaginare.