12 trăsături ale femeilor britanice cărora nu le păsa de modă și au creat stilul lor unic

Vorbind despre aspectul femeilor britanice, mulți își imaginează o femeie care arată ca Mary Poppins: părul coafat, pălărie, rochie midi. Dar femeile britanice nu încearcă să țină pasul cu moda. Dar acest lucru nu înseamnă că au în garderobă doar haine monotone.

Am încercat să aflăm secretele stilului femeilor britanice și iată ce am descoperit:

Preferă hainele tradiționale în locul celor trendy.

Femeilor de aici nu le place să cheltuiască bani pe haine care mai devreme sau mai târziu se vor demoda. Prin urmare este mai probabil să caute haine în stil clasic de la designeri celebri.

Poartă îmbrăcăminte sport doar când practică sportul. 

Stilul athleisure care constă în a purta îmbrăcăminte sport în orice moment și în orice loc – nu a prins rădăcini în Marea Britanie. Oamenii de aici consideră că astfel de lucruri sunt deplasate în afara sălii de fitness sau a terenului de sport. Prin urmare vor evita pantalonii de trening, tricouri, bomber sau hanorace.

Trenciul este obligatoriu.

Aceasta este cea mai bună opțiune pentru toamnă. Dar acest lucru nu înseamnă că poartă doar modele standard bej. Britanicele iubesc îmbrăcămintea exterioară îndrăzneață. De exemplu în acest an un brand local de îmbrăcăminte a introdus un model de trenci cu patchwork (ca în imaginea precedentă).

Se îmbracă cu gust chiar și când afară este frig.

Clima umedă din Marea Britanie influențează în mare măsură stilul vestimentar al localnicilor. Femeile de aici adoră să creeze look-uri stratificate. Poartă cămașă sub pulover sau chiar sub rochie. Pentru multe dintre ele cămașa din bumbac este un element de bază al garderobei.

Le plac hainele cu guler rotunjit.

Se mai numește și „gulerul lui Peter Pan”. Acest element este tipic stilului britanic. Principala caracteristică a acestor haine este că pot fi combinate cu diferite modele de încălțăminte: de la pantofi cu toc înalt până la cizme.

Poartă haine de tweed.

Tweed-ul este o altă caracteristică a stilului britanic. Din acest material sunt realizate nu numai blazerele, ci și paltoanele, fustele, pantalonii, rochiile etc. Britanicii sunt de părerea că tweed-ul arată elegant în orice moment.

Nu preferă culorile aprinse.

Abundența de culori aprinse nu le sunt pe plac britanicelor și ocolesc, de obicei, lucrurile în nuanțe de neon.

Pot purta uneori haine cu motive florale.

Deși optează de obicei pentru culorile neutre, pot avea în garderobă și câteva haine cu motive florale pe care știu să le poarte corect. O bluză colorată poate adăuga romantism unui look clasic.

Preferă blugii boyfriend.

Britanicelor le place foarte mult să poarte lucruri din garderoba bărbătească. De aceea modelul acesta de blugi este foarte popular. În 2022 revistele de modă britanice au propus mai mult de 12 modele de acest fel.

Toamna și iarna poartă încălțăminte foarte comodă. 

Locuitoarele din Foggy Albion nu se jenează să poarte cea mai practică încălțăminte pentru clima umedă de acolo.

În sezonul rece femeile poartă de obicei cizme de cauciuc, iar o opțiune mai stilată sunt cizmele din piele, asemănătoare celor de jochei.

Poartă bijuterii din cutia bunicii.

Deoarece apreciază lucrurile cu istorie mai mult decât pe cele la modă, britanicele preferă bijuteriile de epocă. Femeile de aici nu vor cumpăra o grămadă de accesorii, s-ar putea să aibă doar câteva, dar vechi și unice.

Oferă părului un aspect dezordonat.

Deși am putea avea impresia că părul strâns în coadă de cal sau în coc sunt coafuri tipice pentru o britanică, în realitate britanicele preferă coafurile aparent neglijente.