12 tendințe care au fost populare în anii 90, dar acum arată ridicol

Anii 90 a avut mai multe tendințe contradictorii precum fustele maxi sau cele mini, minimalismul sau rochiile baby doll. Și, deși multe tendințe din acei ani se întorc rapid pe podiumuri, unele dintre ele, chiar și după atâția ani, provoacă nedumerire.

Iată care sunt cele mai controversate tendințe ale anilor ’90.

Seturile de bijuterii.

Astăzi una dintre principalele reguli ale modei este de a combina lucruri aparent incompatibile. Acest lucru este valabil atât pentru îmbrăcăminte cât și pentru accesorii. Dar cu mai bine de două decenii în urmă această regulă nu exista, toate bijuteriile fiind dintr-un singur set.

Șaluri și eșarfe.

Aproape toate ținutele din acei ani aveau o eșarfă lungă din aceeași stofă cu rochia. La momentul actual acest lucru pare amuzant.

Ciorapii lucioși.

La momentul actual aceștia sunt un tabu, dar în anii ’90 erau preferații tuturor, chiar și prințesa Diana și redactorul-șef al revistei Vogue Anna Wintour i-au purtat de nenumărate ori.

Pulovere pufoase.

Fiecare fashionistă avea un pulover pufos.

Cămăși transparente.

Cămășile de organza și sifon erau considerate cool, chiar și Halle Berry și J. Lo le-au purtat.

Topuri halter.

Topurile cu spatele descoperit și bretele în jurul gâtului care au fost deosebit de populare cândva acum stârnesc amuzamentul.

Bretonul răsucit.

Bretonul răsucit a fost un simbol al anilor ’90. Fiecare femeie avea grijă să-și onduleze bretonul pentru a fi în pas cu moda.

Pudră în exces.

Pe lângă fardurile albastre strălucitoare în acea perioadă era la modă pudra mată, care se aplica conform principiului „cu cât mai mult, cu atât mai bine”.

Fuste și rochii maxi.

Fustele și rochiile până la podea precum și cele ultra-scurte erau prezente în garderoba tuturor fashionistelor din acei ani.

Rochiile pentru păpuși.

Toată lumea adora rochiile rochii baby doll. Iar culoarea și stofa acestora se alegeau conform principiului „cu cât este mai strălucitoare cu atât mai bine”.

Coliere extravagante.

Toată lumea visa să aibă coliere strălucitoare. În timp ce unele femei își permiteau coliere cu diamante, majoritatea femeilor se mulțumeau cu bijuterii obișnuite.

Încălțămintea cu platformă.

Platforma înaltă era, probabil, principala tendință a acelor ani.

Sutienul vizibil.

Această tendință a fost adoptată chiar și de unele vedete precum Charlize Theron și Elizabeth Hurley.