12 soluții de design interior care au fost, până nu demult, în top, iar acum aparțin trecutului

Moda se schimbă foarte rapid și, pentru a ține pasul cu ea, trebuie să studiem cu atenție tendințele acesteia, iar sfaturile designerilor ar trebui să ne fie ca o sursă de idei proaspete, dar să ne amenajăm locuințele după gustul nostru.

Vă prezentăm în continuare câteva soluții de design care nu mai sunt actuale.

Mobilă de bucătărie lucioasă și colorată.  

Suprafețele lucioase și culorile aprinse – verde deschis, roșu, mov pe lângă faptul că nu sunt practice, nici nu mai sunt la modă.

Tapete cu model.

Tapetul cu model mare și colorat nu mai este actual și, pe lângă aceasta, este destul de dificil să găsești mobilier și decor.

Canapea de aceeași culoare cu fotoliul.

Nici această tendință nu mai este actuală, acum este la modă mobilierul care pare a fi ales din diferite colecții.

Textile cu fire lungi.

Covoarele și păturile cu fire lungi par mai moi și mai confortabile, dar, din păcate, adună praf și murdărie, necesitând curățare frecventă.

Perdele și draperii voluminoase și colorate. 

Perdelele și draperiile cu  pliuri și elemente decorative nu mai sunt la modă, locul lor fiind ocupat de modele mai simple, din bumbac sau in, care se îngrijesc mai ușor.

Tăblii de pat tapițate sau matlasate.

Tăblia este o parte importantă a decorului dormitorului, dar la moment sunt actuale ele din lemn, piele și chiar din metal.

Mobilier masiv.

Mobilierul masiv, care ocupă o mare parte a spațiului din cameră, apare din ce în ce mai rar în interiorul modern, locul său fiind ocupat de modele mai simple și mai practice.

Structuri de gips carton.

Arce, nișe, plafoane pe mai multe niveluri și cu forme complexe aparțin, de asemenea, trecutului, la moment fiind la modă simplitatea și minimalismul.

Stejarul decolorat.

La un moment dat stejarul decolorat era utilizat  pentru finisarea ușilor, a bucătăriilor și a pardoselilor, dar ne-am cam săturat de el; designerii ne recomandă să alegem nuanțe de lemn mai naturale, „vii”.

Imitația pereților de cărămidă.

Și această tendință nu mai este actuală, locul său fiind ocupat de stilul loft, cu pereții de cărămidă reală, neșlefuită.

Ferestre și pervazuri din plastic.

Tot mai mulți renunță la ferestrele albe din plastic în favoarea celor din lemn sau de nuanțe întunecate, cu rame mai înguste și mânere originale.

Panouri florale în baie.

Decorul colorat aparține trecutului, acum fiind la modă imitația texturilor naturale: lemn, piatră, beton.