12 secrete din culisele magazinelor pe care doar vânzătorii le cunosc. Și deja Dumneavoastră

Cu ajutorul unor secrete angajații magazinelor îi pot face pe clienți să cheltuiască mai mulți bani fără să-și dea seama. Dar trucurile lor încetează să funcționeze de îndată ce clienții află despre ele.

Am decis să vorbim despre trucurile vânzătorilor care vor fi utile persoanelor care apreciază nu numai lucrurile frumoase, ci și banii.

Dezordinea din zona de vânzare nu este întâmplătoare.

Angajații magazinului lasă intenționat zona unde se vând hainele cu preț redus neîngrijită deoarece cumpărătorii vor dori în mod inconștient să revină la vitrine mai aranjate, unde se află noua colecție care, desigur, conține haine mai scumpe.

Deseori magazinele nu vând mărci cunoscute.

În teorie outlet-urile par a fi o invenție minunată deoarece avem impresia că mărfurile mărcilor celebre sunt vândute la prețuri reduse. Din păcate acest lucru nu este adevărat. În majoritatea cazurilor aceste puncte de vânzare funcționează ca întreprinderi independente, iar multe articole sunt realizate special pentru acest tip de magazin, de aceea sunt ieftine.

Prețul mic este doar un truc de marketing, iar magazinele de outlet conțin adesea produse a căror calitate lasă de dorit.

Este mai bine să nu vă plângeți managerului magazinului, ci serviciului de asistență.

Managerul de multe ori nu ne poate ajuta. Dacă întâmpinați probleme, este mai bine să sunați la un reprezentant autorizat al serviciului pentru clienți. Acest specialist vă va asculta și îi va permite managerului să returnați lucrurile dacă, de exemplu, acestea sunt deteriorate.

În cele mai multe cazuri companiile respectă regula conform căreia clientul are întotdeauna dreptate. Prin urmare plângerea poate fi o modalitate sigură pentru cumpărător de a obține ceea ce are nevoie.

În magazinele individuale prețurile sunt mai mari. 

Majoritatea mărfurilor prezentate în magazine sunt de fapt mult mai ieftine, dar vânzătorii pot adăuga, mai ales la blugi, chiar și 350%, iar la încălțăminte chiar și 500%. În punctele de vânzare unice situate în zone cu trafic ridicat prețurile sunt de obicei mai mari decât în ​​lanțurile de magazine.

Hainele noi ar trebui spălate mai întâi.

Angajații magazinului recunosc că în depozite condițiile sunt departe de a fi ideale. Înainte de a fi vândute hainele pot sta mult timp pe rafturi sau în cutii. Apoi le probează clienții sau cad de pe umerașe pe podeaua prăfuită sau umedă. Consultanții recomandă să spălați întotdeauna hainele noi înainte de a le îmbrăca.

Aceeași regulă se aplică și pentru achizițiile din magazinele second-hand. Angajații declară deschis că nu spală lucrurile înainte de a le vinde: pur și simplu nu au o astfel de posibilitate.

Un angajat care ne oferă produse suplimentare urmează instrucțiunile, nu mai mult.

Nu trebuie să vă supărați pe vânzătorii care vă propun să cumpărați și alte articole în afară de cele pe care le-ați ales deja. De fapt acest lucru face parte din responsabilitățile lor, iar în caz de abatere de la reguli, angajații pot fi mustrați.

În plus unii consultanți sunt obligați să recomande clienților anumite produse. De aceea, dacă veți auzi astfel de cuvinte: „Vi se potrivește de minune!”, ar trebui să vă gândiți de două ori, dacă aveți nevoie de acest lucru.

Iar vânzătorii aroganți ne pot face să cheltuim mai mult.

Conform cercetărilor clienții sunt mai dispuși să facă o achiziție, dacă sunt deserviți de un vânzător arogant. Această declarație, însă, se aplică doar magazinelor care dețin mărci de lux.

În astfel de puncte de vânzare cumpărătorii au o dorință crescută de a cumpăra bunuri scumpe. Și dacă fața vânzătorului spune: „Sunteți sigur că vă puteți permite?”, valoarea lucrului în ochii cumpărătorului crește.

Produsele din cataloagele online nu sunt adesea disponibile în magazine.

Cumpărăturile online și offline sunt lucruri diferite, chiar dacă vorbim despre același magazin. De multe ori gama prezentată pe site-ul companiei nu este 100% în concordanță cu ceea ce este disponibil în magazine.

Magazinele ne urmăresc returnările.

Magazinele de vânzare cu amănuntul monitorizează achizițiile și returnările tuturor clienților. Și dacă clienții returnează produse prea des, li se poate refuza serviciul, suspectându-i de fraudă.

Articolele care se află pe masă au o mai mare probabilitate să fie cumpărate.

În multe magazine hainele și încălțămintea sunt așezate pe mese. Acest lucru se face astfel încât cumpărătorii să își poată pune lucrurile în timp ce ating bunurile cu ambele mâini. Atingerea este o componentă cheie a tranziției de la studiere la cumpărare.

Puteți obține o reducere la hainele cu defecte.

Merită să examinați cu atenție hainele înainte de a le cumpăra. Dacă observați că unele haine au mici defecte, este logic să le arătați angajaților. Puțini oameni știu că, în astfel de cazuri, putem obține o reducere de 15-20%.

Prețul contează.

Cumpărătorul este influențat de mulți factori. Chiar și de etichete. Prețul celor mai scumpe mărfuri este de obicei scris fără spații. Deci numărul arată vizual mai compact, iar la nivel subconștient clientului nu i se pare foarte mare.

Angajații care cunosc acest truc vor scrie pe etichetă nu „1 500”, ci „1500”. Numărul de caractere, inclusiv spațiile, îi face pe cumpărători să considere produsul mai scump. De aceea este foarte probabil să treacă pe lângă un articol al cărui preț are un spațiu în plus.