12 secrete de spălare a rufelor, care vă vor ajuta să îndepărtați chiar și cele mai încăpățânate pete

Petele ne distrug hainele preferate, forțându-ne să le aruncăm la gunoi.

Din fericire există câteva trucuri care ne pot ajuta să salvăm hainele fără a utiliza substanțe chimice scumpe.

Suc de lămâie împotriva petelor de rugină.

Aceste pete pot fi eliminate cu suc de lămâie și sare. Trebuie să puneți puțină sare și apoi să stoarceți suc de lămâie peste pete. După aceea se lasă la soare până când se usucă complet. Apoi se pun în mașina de spălat. Înainte de a folosi suc de lămâie pe stofele întunecate sau strălucitoare, verificați efectul acestuia pe o zonă mai puțin vizibilă pentru a vă asigura că nu se va schimba culoarea.

Sare și oțet pentru e elimina petele de deodorant

Aceste pete pot fi îndepărtate în 2 moduri. Pregătiți o pastă din sare și apă și aplicați-o pe pată. Lăsați să acționeze apoi spălați hainele în mașină sau de mână.

O altă modalitate ar fi să înmuiați hainele într-o soluție de oțet alb și apă rece într-un raport de 1:4, adică 4 cani de apă și o cană de oțet. Haina se lasă în această soluție timp de o oră, după care pata se va spăla cu o perie și apoi în mașina de spălat.

Apa clocotită elimină petele lăsate de fructe și pomușoare. 

Puneți haina pe un vas și turnați apa clocotită peste pată. Înainte de a face acest lucru va trebui să verificați dacă haina poate fi spălată cu apă fierbinte.

Urmele de sânge pot fi îndepărtate cu ingrediente simple.

Pentru a scăpa de petele de sânge de pe haine trebuie mai întâi să le clătiți cu apă rece și apoi să le puneți la înmuiat timp de aproximativ 15 minute. Cu cât temperatura apei este mai mică, cu atât este mai bine. Puteți adăuga chiar și câteva cuburi de gheață. Odată ce pata a devenit mai puțin vizibilă, poate fi îndepărtată complet cu sare și șampon: se pune o lingură de sare apoi se adaugă șampon, iar deasupra încă o lingură de sare. Frecați ușor pata și apoi clătiți cu apă rece.

Creta îndepărtează petele de ulei.

Prelucrați pata cu cretă – cu cât mai repede, cu atât mai bine. Apoi spălați haina în apă caldă sau fierbinte. Nu uitați că nu toate articolele pot fi spălate la temperaturi ridicate.

Sucul de carne poate fi îndepărtat de pe îmbrăcăminte fără detergenți. 

Cel mai bun remediu pentru petele lăsate de sucul de carne și orice alt aliment care conține proteine ​​este apa rece. Dacă pata nu dispare, puteți înmuia haina în apă rece.

Petele de ketchup pot fi îndepărtate cu oțet.

Pata trebuie mai întâi clătită cu apă rece. Apoi ștergeți-o ușor cu o cârpă curată, pe care a fost aplicată o soluție de apă și detergent de spălat vase (1 lingură de detergent la 30 ml de apă). Apoi pulverizați oțet alb direct pe pată. Asigurați-vă că oțetul nu va deteriora tesătura. După o astfel de procedură, urmele de sos de roșii ar trebui să dispară complet. După aceea spălați haina în apă rece.

Petele de cerneală se „tem” de lichidele care conțin etanol. 

Puteți folosi cu succes un dezinfectant pentru mâini sau fixativ. Dar nu uitați să verificați dacă lichidul nu va afecta culoarea hainei. Pentru aceasta aplicați puțin dezinfectant pe suprafața țesăturii, lăsat timp de 1-3 minute și apoi ștergeți cu un șervețel. Dacă nu au rămas urme pe hârtie, puteți continua. Tratați pata cu lichid care conține etanol și apoi clătită cu apă rece. După aceea spălați în mașina de spălat.

Apa clocotită elimină petele de cafea și ceai.

Clătiți pata cât mai repede posibil. Dar nu uitați că nu toate hainele pot fi spălate la temperaturi ridicate.

Detergentul de vase îndepărtează petele de iarbă.

Înmuiați pata într-o soluție de apă și peroxid de hidrogen de 3% (1: 1) sau prelucrați-o cu detergent de vase.

O altă idee ar fi să aplicați pe pată oțet alb și apă, 1: 1. Se lasă să acționeze 30 de minute, se spală și se clătește în apă rece. Apoi se spală în mașina de spălat.

Petele de muștar pot fi îndepărtate cu două ingrediente simple.

Puneți într-o jumătate de cană cu apă o jumătate de lingură de gel de vase și câteva picături de oțet alb. Aplicați soluția pe pată, lăsați să acționeze și apoi spălați cu apă fierbinte. Pentru a îndepărta petele de muștar nu utilizați produse care conțin amoniac.

Soarele ne poate ajuta să scăpăm de petele vechi de orice tip. 

Pentru a îndepărta petele încăpățânate de pe haine tratați-le cu un de îndepărtare a petelor și apoi lăsați-le să se usuce la soare. Razele soarelui și căldura activează procesele chimice. Este posibil ca această metodă să nu funcționeze, dar merită să o încercați în cazul în care alte metode nu au fost eficiente.