12 secrete ale lucrurilor care stau chiar sub nasul nostru, dar nu le-am observat

În fiecare zi folosim o mulțime de lucruri familiare și avem, cu siguranță, impresia că le folosim corect. Însă unele lucruri pot avea funcții pe care nu le cunoaștem.

Am studiat proprietățile ascunse ale unor obiecte simple și am rămas impresionați.

Mecanismul de fixare pe fermoarul blugilor.

Fermoarele pot fi de mai multe tipuri. Unele nu au niciun element de fixare și alunecă ușor. Altele au un element mic care împiedică deschiderea fermoarului. Prin urmare pentru a fi siguri că fermoarul blugilor nu se va deschide, este suficient să apăsați trăgătorul pe fermoar.

Lanterna pe smartphone.

Dacă activați asistentul vocal Google pe telefonul smartphone și rostiți „Lumos Maxima” lanterna se va aprinde. Și pentru a o opri trebuie să spuneți „Knox”. Dar, uneori, pentru ca magia să funcționeze, trebuie să descărcați o aplicație specială și să reprogramați telefonul.

Buzunare mici pe sacou. 

Ați observat că unele sacouri bărbătești au două buzunare. Unul mai mare este jos, iar al doilea, mai mic, este deasupra lui. Acest buzunar este pentru monede sau tichete.

Pentru prima dată astfel de sacouri au apărut în Anglia și erau populare printre călăreți. Acum acesta este mai mult pentru decor.

Capacele pentru paharele de unică folosință.

Pe lângă faptul că băutura nu se varsă, capacele din plastic mai au o funcție, de suport pentru pahare.

Marker permanent.

De fapt markerul permanent nu este atât de durabil pe cât pare. Dacă ați scris din greșeală pe tablă cu un marker permanent, aplicați deasupra un marker simplu lavabil. Acesta conține o substanță care va dizolva vopseaua permanentă și, după un timp, puteți curăța tabla cu ușurință.

Pipernița și solnița.

De multe ori sarea și piperul se blochează în recipientele lor, oricât de mult le scuturăm. Internauții au descoperit o metodă mai rapidă de a scoate piperul și sarea. Pe fundul recipientelor există o bandă rotundă și zimțată. Dacă, de exemplu, întoarceți solnița și treceți cu pipernița pe fundul acesteia, sarea va ieși mult mai repede.

Găurile de pe lamele de ras.

Prima lamă de ras a fost produsă de Gillett în 1903. Era o lamă foarte subțire, care avea două colțuri. Pentru ca să se țină bine pe aparatul de ras, trebuia să fie filetată printr-un mecanism cu șurub. De aceea au apărut găurile în mijlocul lamei.

Porturi USB pe MacBooks.

Pe MacBook-urile moderne porturile USB sunt situate chiar vizavi de unde încep rândurile de taste și e foarte comod.

Puterea microundelor.

Adesea, după ce reîncălzim mâncarea la cuptorul cu microunde, este foarte fierbinte. Acest lucru se datorează faptului că microundele funcționează la capacitate maximă. Reduceți puterea și creșteți timpul de încălzire. Atunci mâncarea va avea temperatura ideală.

Salată verde într-un sandviș.

Înfășurați o frunză de salată în jurul ingredientelor sandwich-ului sau burgerului. Nici sosul, nici altă umplutură nu vor curge.

Publicitate în muzică pe rețelele de socializare.

Este foarte enervant când piesele noastre preferate sunt întrerupte de publicitate. Aceasta poate fi redusă semnificativ dacă aveți un iPhone.

1. Accesați meniul „Setări” → „Confidențialitate”.

2. În partea de jos a listei selectați secțiunea „Publicitate”.

3. Activați opțiunea „Limitați urmărirea”.

Pete roșii în ouă.

Se consideră că petele roșii din ou sunt rămășițele unui embrion nedezvoltat. Dar această probabilitate este foarte mică, deoarece pe rafturile magazinelor ajung doar ouă nefertilizate. Atunci când oul se formează gălbenușul este ținut de vase de sânge mici. Uneori, la depunerea ouălor, vasele crapă și sângele curge. Așa apar petele roșii, care sunt complet inofensive.