12 secrete ale hotelierilor, pe care ar fi păcat să nu le încercăm și acasă

În camerele de hotel patul este întotdeauna perfect făcut, iar în baie ne așteaptă sticle mici cu geluri de duș aromate. Însă în loc să ne imaginăm cât de bună ar fi viața într-o cameră de hotel dintr-o țară îndepărtată, am putea împrumuta și noi unele secrete ale camerelor de hotel.

Diferite texturi.

Unul dintre secretele hotelurilor, cu ajutorul căruia se creează confortul, este amestecul de texturi, care trebuie să fie de cel puțin trei tipuri: pluș, neted și natural. Pot fi pături de cașmir, perne din satin, cuverturi de pat din catifea și fețe de pernă din mătase.

Designul patului este bine gândit.

Potrivit celebrului designer de interior și director de design al Rocco Forte Hotels Olga Polizzi, ar trebui să existe 4 perne pe pat: poate o combinație de puf, pene și sintetică. Cuvertura de pat ar trebui să acopere spațiul dintre saltea și baza patului, iar partea superioară a păturii ar trebui să fie pliată. Pernele decorative trebuie să stea în fața pernelor mari, ușor înclinate.

Mai multe tipuri de oglinzi.

Cu cât oglinda este mai mare, cu atât camera va părea mai spațioasă. Dar hotelurile moderne au început să folosească oglinzile ca obiect decorativ și să atragă mare atenție la plasarea lor. Cunoscutul designer de interior Nate Burkus recomandă: „Dacă așezați o oglindă în fața unei ferestre sau deasupra unei console unde este aprinsă cel puțin o lumânare, aceasta va ajuta la valorificarea la maximum a luminii din cameră”.

Iluminare de lux.

Unele hoteluri au încetat să mai folosească tablouri ca decor în favoarea lămpilor și candelabrelor neobișnuite. Acestea îndeplinesc o funcție dublă: iluminează camera și sunt plăcute ochiului.

Set de cearșafuri albe.

Pentru a-i oferi dormitorului aspectul unei camere de hotel, cumpărați un set de cearșafuri albe cu minimum 300 TC. În camerele de hotel, de regulă, se folosește satin sau percal. Dar stofa nu este important aici: principalul lucru este ca lenjeria să fie călcată și să fie plăcută la contactul cu pielea.

Mic dejun în pat.

Dacă doriți să experimentați frumusețea serviciilor hoteliere acasă, vă recomandăm să procurați o tavă mare pentru micul dejun pentru a vă bucura în diminețile în care nu aveți unde vă grăbi.  Sau îi puteți face o surpriză plăcută persoanei dragi. În restul timpului tava va fi un accesoriu excelent pentru bucătărie.

Covor pufos în dormitor.

Un covor moale și pufos vă poate ajuta să vă scufundați într-o atmosferă plăcută în fiecare dimineață. Puteți cumpăra mai multe covoare și să le puneți lângă fiecare latură a patului.

Varietate de perne.

Hotelurile de lux fac mai multe combinații de perne pe pat. Acestea creează o impresie de confort și sunt, în același timp, funcționale. Unele perne sunt pentru dormit, altele pentru a sta pe ele îmbrăcați în timp ce vă uitați la televizor ori citiți o carte.

Halate flaușate de baie.

Aceste halate ne amintesc de camerele de hotel. Unele persoane poartă aceste halate chiar și la micul dejun.

Perdele din podea până în tavan.

Draperiile din camerele de hotel acoperă de obicei geamurile complet pentru a împiedica pătrunderea luminii exterioare în cameră.

Aroma este principalul detaliu în crearea atmosferei.

Fiecare hotel are propria sa aromă. Un parfum bun este esențial pentru a crea o atmosferă plăcută în casele noastre. Puteți utiliza diferite tipuri de uleiuri esențiale cu note diferite pentru fiecare cameră. Pentru perdele sau cuverturile de pat puteți folosi, la spălare, un balsam cu un anumit miros.

Prosoape aranjate în formă de sul.

Prosoapele rulate sunt o modalitate ușoară de a recrea atmosfera hotelieră în casele dumneavoastră.