12 secrete ale femeilor din China, care le lasă fără cuvinte pe femeile străine

Femeile chineze sunt renumite pentru aspectul lor tineresc și silueta suplă. Se creează impresia că aceste femei cunosc niște secrete care le permit să arate atât de bime.

Iată care sunt regulile de frumusețe și îngrijire personală pe care le urmează femeile chineze. Avem de învățat multe de la ele.

Preferă bralette.

Unele mărci de lenjerie intimă cu renume mondial nu au prins rădăcini în Regatul Mijlociu. Dacă modelele de sutiene pe care le purtăm noi au fost cândva apreciate de femeile chineze, în ultimul deceniu le-au evitat în favoarea bralettelor cu push-up și elemente decorative, care nu le comprimă sânii.

Nu folosesc tampoane.

Doar 2% dintre femeile chineze folosesc tampoane. Dar ce fac atunci când vor să meargă la piscină? Răspunsul este simplu – nu merg în zilele critice deoarece atât înotul în piscină, cât și băuturile cu gheață sunt interzise.

Se spală cu apă specială.

Femeile chineze transmit din generație în generație secretul tenului perfect: se spală pe față cu apă care rămâne de la clătirea orezului. Potrivit lor acest produs oferă strălucire, uniformizează nuanța pielii și îi îmbunătățește elasticitatea.

Apa în care a fiert orezul poate servi și la creșterea parului, doar că trebuie mai întâi să fermenteze. Apoi se folosește ca mască înainte de aplicarea șamponului.

Evită produsele lactate.

S-a observat că femeile chineze consumă foarte rar produsele lactate deoarece le afectează silueta.

Își masează fața în timp ce beau cafea.

Standardul de frumusețe în China este o față în formă de V, cu o linie a maxilarului bine definită. Se numește „gua ji lian”, care înseamnă „față în formă de semință de pepene galben”. Pentru aceasta chinezoaicele folosesc masajul facial. Încheie, de obicei, procedura cu o ceașcă de cafea sau de ceai oolong, deoarece băuturile cu cofeină ajută la eliminarea excesului de lichid.

Nu se jenează să poarte fuste mini.

Dacă în multe țări fustele scurte sunt doar pentru tinere, atunci în Regatul de Mijloc le preferă majoritatea femeilor.

Folosesc diferite metode pentru evaluarea siluetei. 

Femeile chineze nu visează la o siluetă ca a lui Kim Kardashian sau Cardi B, dar preferă să fie foarte suple și au chiar mai multe teste pentru a verifica dacă silueta le corespunde idealului. Claviculele ar trebui să fie atât de proeminente încât să încapă câteva monede în rând.

Pentru evaluarea taliei se aplică pe abdomen o coală de hârtie A4, poziționată pe lungime. Dacă foaia acoperă părțile laterale, atunci silueta este perfectă, dacă nu, înseamnă că mai este de lucru.

Nu dedică prea mult timp manichiurii.

Dacă în alte țări femeile dedică circa 1,5-2 ore manichiurii, atunci aici o puteți face în 20-30 de minute deoarece lucrează simultan mai multe persoane. În timp ce primul termină o etapă de lucru, al doilea trece la următoarea.

Iubesc rujul roșu.

Femeile chineze moderne preferă rujul roșu deoarece această culoare simbolizează fericirea și succesul și, în al doilea rând, au observat că buzele roșii atrag atenția bărbaților.

Evită parfumul sau optează pentru arome delicate.  

În China nu există o asemenea pasiune pentru parfumuri ca în Occident, fiind folosite în special de angajații companiilor internaționale.

Unele chinezoaice consideră că parfumurile sunt făcute pentru cei care au nevoie să mascheze un miros corporal neplăcut. Pentru chinezi mirosul parfumului mai poate fi și deranjant, deoarece nu sunt obișnuiți.