12 reguli vestimentare pentru femeile trecute de 40 pe care TREBUIE să le încalci!

Revistele de specialitate și portalurile online de cele mai multe ori formează viziunea noastră asupra ce este corect și incorect, frumos și inestetic etc.

Dar cu toate că aceste informații sunt într-adevăr utile de multe ori, informația provenită din aceste surse trebuie și ea filtrată. Un exemplu elocvent este garderoba femeilor trecute de 40 de ani.

Mulți specialiști fac greșeala de a încadra femeile în anumite limite înguste, care sunt foarte convenționale și instabile.

1. Păr scurt

Într-adevăr la multe femei părul se subțiază odată cu înaintarea în vârstă. În asemenea cazuri hair-styliștii recomandă o tunsoare scurtă, care ar crea un volum proporțional mai mare. Însă adevărul e că dacă părul dvs. este lung și arată sănătos, ar fi absurd să renunțați la o asemenea tunsoare.

2. Picioare acoperite

Priviți în jur: există o mulțime de femei trecute de 40 care au picioare foarte frumoase! Dacă pielea și venele dvs. sunt în regulă, puteți apela lejer la fuste până la genunchi, ele arată mereu elegant și sunt pline de feminitate. Important e să evitați excesele – într-o fustă prea scurtă s-ar putea să arătați vulgar.

3. Culori închise

Culorile închise parcă ar accentua faptul că nu mai sunteți deja la prima tinerețe. Ar fi penibil să renunțați la culorile intense și frumoase doar din cauza unei cifre din buletin! Totul depinde de stilul hainei, culoarea are un rol secundar.

4. Umeri acoperiți

Aceasta e o altă eroare apărută din cauza faptului că la femeile trecute de 40 de multe ori se îngrașă mâinile. Oare nu e mai simplu să faceți puțin sport în loc să renunțați la mânecile scurte? Evident până veți obține rezultatul dorit umerii totuși ar fi bine să fie acoperiți.

5. Croială liberă

Cică după 40 hainele nu trebuie să fie strânse pe corp… Multe femei sunt adeptele acestui principiu. Însă lucrurile lipsite de formă au de regulă un efect opus celui pe care îl urmăriți, căci în loc să vă accentuați silueta, dvs. arătați ca o “picătură”.

6. Interzis la blugi rupți

Fiecare dintre noi are propriile gusturi. Dacă vă place acest design de blugi și ați găsit cu ce să-i combinați, dar și o ocazie potrivită pentru a-i îmbrăca, de ce ar trebui să renunțați la așa ceva?

7. Cizme mai jos de genunchi

În general piesele vestimentare nu pot fi vulgare în sine (ok, cu unele excepții). Totul depinde de felul în care le asortați. Acest lucru e valabil și în cazul cizmelor înalte.

8. Colanții nu se poartă în loc de pantaloni

Dacă picioarele și-au păstrat o formă plăcută și modelul colanților nu e prea vulgar, îi puteți îmbrăca în loc de pantaloni.

9. Lucrurile frumoase rămân în trecut

Faptul că aveți 40 de ani și nu 20 nu înseamnă defel că trebuie să renunțați la lucrurile estetice. Luați exemplu de la franțuzoaice: în alegerea hainelor ele se conduc de confort și frumusețe și abia apoi de vârsta din pașaport!

10. Încălțăminte fără tocuri

Odată cu înaintarea în vârstă multe femei încetează să poarte pantofi cu toc. Bineînțeles noi nu vă îndemnăm să mergeți zilnic în pantofi cu toc, doar vrem să spunem că această încălțăminte poate avea un loc bine meritat în garderoba dvs.

11. Fără haine din piele

Există o mulțime de modele de geci din piele, gama de culori și de stiluri este imensă. Exceptând modelele de tip heavy metal sau cele caracteristice adolescenței nebune din anii ’90 ați putea găsi modele potrivite pentru foarte multe ocazii.

12. Doar costum de baie întreg

Bineînțeles silueta femeii diferă mult la 20 și la 40 de ani. Dar asta nu înseamnă că trebuie să vă fie rușine de vârsta dvs., oricare ar fi aceasta. Alegeți modelele în care arătați bine și în care vă este comod, asta e cel mai important!

Și în general rețineți că femeile sunt ca vinul: odată cu vârsta devin din ce în ce mai bune!