12 reguli moderne de etichetă pe care toată lumea trebuie să le cunoască pentru a avea succes

Fiecare dintre noi știe că trebuie să ținem cuțitul în mâna dreaptă și furculița în mâna stângă, dar aceste reguli de etichetă nu sunt limitate.

În lumea modernă, ignorând regulile etichetei înseamnă a merge împotriva societății, și astfel dați dovadă de o lipsă de educație. Eticheta este o parte indispensabilă a lumii moderne. Avem nevoie de ea în fiecare zi și impresia pe care o lăsăm depinde de respectarea acestor reguli de conduită.

La întâlniri de afaceri, negocieri importante, la o întâlnire romantică, pe stradă, în transportul public, întotdeauna și peste tot, este necesar să nu uităm despre aceste reguli de conduită. Până la urmă, capacitatea de a ne controla emoțiile și de a ne comporta cu demnitate sunt calități ale unei personalități puternice.

Toți oamenii de succes cunosc bine regulile de etichetă și le respectă cu strictețe. Vă reamintim cele 12 reguli de etichetă cu ajutorul cărora veți demonstra ca sunteți o persoană educată.

Reguli simple de etichetă

1. Când un bărbat ar trebui să fie primul

Este posibil să fii surprins, dar bărbatul nu trebuie întotdeauna să permită doamnei să meargă înainte. De exemplu, dacă nu puteți merge ambii pe scară, când urcați, bărbatul merge în spate și la coborâre − în față. Totul este foarte logic: dacă doamnă alunecă sau se împiedică, atunci ea va avea nevoie de un bărbat care să o sprijine.

La intrare în ascensor nu e neapărat ca doamna să intre prima, dar la ieșire, permiteți doamnei mai întâi să iasă − liftul este încă considerat un mijloc de transport periculos. Deși acum se consideră ca ar trebui să coboare din lift, cel care este mai aproape de ușă.

2. Nu mergeți în ospeție fără a anunța.

Niciodată nu veți merge în ospeție fără să dați un sunet în prealabil. Toți se pare că știu de această regulă, dar se pare că puțini o respectă.

Dacă v-ați pomenit cu oaspeți neinvitați, aceștia vă pot surprinde, de exemplu, într-un halat de baie și cu bigudiuri. O doamnă britanică spune că atunci când apar oaspeții neinvitați, ea întotdeauna încalță pantofii, își pune o pălărie și ia o umbrelă. Dacă persoana este plăcută pentru ea, va exclama: „Ah, cât de norocos ești, tocmai am venit! ”Dacă e un oaspete neplăcut, ea va zice:„Ah, ce păcat, trebuie să plec.”

3. Ce facem cu umbrela?

Umbrela niciodată nu se usucă în formă deschisă – nici într-un birou, nici în ospeție. Ar fi bine să o strângeți(dar nu răsuciți, altfel ar putea să apară un miros neplăcut după un timp) și puneți-o pe suportul destinat umbrelelor sau cu vârful în jos într-un loc anume.

4. Accesoriile pentru cap

Dacă ai decis să îți pui o pălărie elegantă și mănuși, ai tot dreptul să nu le scoți dacă te afli într-o încăpere − regulile de eticheta nu interzic (desigur dacă nu vrei să petreci toată ziua așa sau vrei să mergi la teatru), dar căciula sau mănușile de iarnă trebuie să le scoți.

În cele din urmă, dacă te-ai decis să fii o doamnă, trebuie să rămâi, chiar și la o temperatură de patruzeci de grade.

5. Geanta preferată

Nu puneți niciodată geanta pe genunchi sau pe scaunul pe care stai. Puteți pune pe masă o poșetă sau geanta de dimensiuni mici. Gențile mai mari vor fi atârnate de speteaza scaunului sau vor fi puse jos.

6. Telefonul pe masă

Ați observat că există oameni care, în timpul unei întâlniri cu prietenii sau chiar în timpul prânzului de afaceri, au telefonul pe masă și mereu sunt distrași de acesta. E o lipsa de respect față de interlocutorii tăi.

Făcând acest lucru, arătați cât de important este rolul telefonului în viața dvs și cât de neinteresante sunt persoanele prezente.

7. Oricine nu ați fi – director, academician, o persoană vârstnică sau un elev, intrând într-o încăpere veți saluta primul persoanele de-acolo.

8. Regula de achitare a notei de plată într-un restaurant

Nouă, femeilor, ne place să credem ca „el trebuie să plătească pentru mine”, dar această afirmație este doar parțial adevărată. De exemplu, dacă invitați un bărbat la un restaurant, cu o formulă specifică „Eu invit”, aceasta va însemna că dvs. veți achita nota de plată.

La fel e și cu prânzul de afaceri (cină/mic dejun): dacă vă invitați partenerul la un restaurant, cel care vă invită plătește. Numai expresia „Ce-ar fi să mergem într-un local?” are un alt impact și dacă bărbatul se oferă să achite consumația, femeia poate accepta.

9. Geanta femeilor

Bărbatul niciodată nu va duce geanta de umăr a femeii. Și haina unei doamne el o va lua doar pentru a o pune în cuier.

10. Parfumul

Regula de aur a parfumurilor – moderat. Dacă seara încă simțiți mirosul parfumului dvs. să știți că pe parcursul zilei ați „sufocat” o groază de oameni.

11. La masă

Aranjați corect tacâmurile.

12. La cinema, teatru

Dacă ajungeți cu întârziere la teatru sau cinema, și locul este în rândul din mijloc, trebuie sa te deplasezi către locul tău cu fata la oamenii care sunt pe scaun.

Și, în cele din urmă, amintiți-vă 9 lucruri pe care ar trebui să fie păstrate în secret: vârsta, bogăția, certurile familiale, religia, problemele medicale, problemele în dragoste, darurile, onoarea și rușinea.