12 reguli de frumusețe și stil, pe care le urmează fiecare italiancă ce se respectă! 

Când se menționează Italia, avem asociații cu arhitectura antică, bucătăria rafinată și desigur, moda. Într-adevăr, mulți designeri influenți s-au născut în această țară, iar locuitoarele ei sunt renumite pentru simțul rafinat al stilului. Se pare că femeile îl transmit mai departe prin moștenire, împreună cu frumusețea.

Noi, fiind extrem de curioși, am aflat câteva dintre regulile pe care le respectă fiicele Italiei, care au grijă de ele însele și știu să-și aleagă hainele cu iscusință.

1. Folosesc lămâia ca remediu universal de înfrumusețare 

Toată lumea știe că sucul de lămâie este benefic pentru organism. În Italia, femeile îl folosesc și ca produs cosmetic universal. Sucul de lămâie se aplică pe unghii pentru a le hrăni cu vitamina C, pe piele ca tonic și pe păr pentru strălucire. În celebrul film ”Malena” cu actrița Monica Bellucci, puteți observa scena în care personajul principal efectuează proceduri de igienă fără săpun, folosind doar apă și sucul de lămâie.

2. Preferă sprâncenele naturale 

Femeile italiene își transmit adesea secretele de frumusețe din generație în generație și una dintre acestea spune: ”Nu atinge sprâncenele”. Deci, ele își lasă această parte a feței cât mai naturală posibil. Dacă italiencele apelează la pensete, atunci, spre deosebire de locuitoarele altor țări, nu subliniază îndoirea sprâncenei, ci conferă sprâncenelor o formă naturală, ușor rotunjită.

3. Folosesc șampon uscat 

Într-adevăr, italiencele se pot lăuda cu părul lor luxos. Apropo, sunt convinse că șamponarea frecventă dăunează părului: spuma spală nu numai murdăria, ci și bariera importantă de protecție. De aceea, femeile preferă să-și reîmprospăteze părul cu șamponul uscat.

4. Poartă doar colanți negri  

Colanții din nailon de tonul pielii sunt un tabu pentru femeile la modă în Italia. Femeile fie că nu le poartă deloc, fie, dacă sezonul torid s-a încheiat, aleg culorile închise. Mulți experți în modă sunt de acord cu această regulă. Dar dacă totuși aveți nevoie de colanți, ar trebui să-i alegeți pe cei practic invizibili: subțiri, mat și potriviți tonului pielii.

5. Au un tricou alb în garderobă pentru orice eventualitate 

Un tricou de bumbac alb, de calitate înaltă, este un element de bază găsit în garderoba fashionistelor italiene. Este un articol vestimentar versatil, potrivit pentru toate ocaziile. Cu un tricou, puteți crea atât un aspect romantic, cât și un aspect de afaceri.

6. Nu se despart de colier 

Femeile italiene transformă chiar și cea mai modestă ținută într-una luminoasă și memorabilă cu ajutorul bijuteriilor atrăgătoare de pe gât. De regulă, este un colier lung care poate fi realizat atât din pietre prețioase, semi prețioase, cât și din piese de plastic. Doar că, dacă fashionista își pune un astfel de accesoriu, refuză la cerceii expresivi. Deci, ar trebui să existe un singur accent luminos.

7. Completează rochiile ușoare cu detalii negre 

Când vin zilele călduțe mult așteptate și fetele își îmbracă rochii de culoare deschisă, ele, de regulă, se tem să lipsească imaginea de ușurință cu pantofi negri sau o geantă neagră. Dar în Italia abordarea este complet diferită. Italiencele, invers, tind să evite asociațiile de plajă și caută modalități de a se potrivi cu stilul urban. Pentru a face acest lucru, crează ansambluri dintr-o rochie albă cu detalii negre.

8. Nu economisesc pe lenjerie frumoasă 

Italiencele cred că indiferent de cât de șic este ținuta, femeia nu va arăta niciodată grozav dacă lenjeria intimă este prea simplă. Deci, ele își îmbracă întotdeauna un set de lux sub haine. Chiar dacă rămâne invizibilă pentru ceilalți, lenjeria intimă rafinată poate recompensa femeia cu o postură mândră și încredere în sine. Femeile italiene sunt ferm convinse de acest lucru.

9. Nu renunță la tocuri nici măcar în timpul plimbărilor

Multe femei din Italia preferă să poarte pantofi cu toc chiar și atunci când ar părea mai practic să poarte adidași. Merg încrezător în pantofi eleganți fie pe pietriș, fie cu bicicleta. Tocul poate avea diferite înălțimi, dar stabilitatea este un criteriu important. Italiencele nu economisesc nici pe încălțăminte. Mereu își aleg încălțăminte confortabilă din piele și pășesc mândru pe străzile Italiei.

10. Adăugă romantism ținutei cu o eșarfă de mătase 

Fetele franceze și italiene sunt remarcate pentru dragostea față de basmalele de mătase. Italiencele găsesc o mare varietate de creații vestimentare. Le leagă în jurul gâtului, pe cap în formă de bandă, pe mânerul poșetei, le folosesc chiar ca cordon. O băsma lucioasă aduce romantism și prospețime imaginii și fetele italiene nu se pot lipsi de acest accesoriu de efect.

11. Poartă îmbrăcămintea exterioară în culori vii 

Stilul italian presupune doar un singur accent în imagine. Când vine toamna, nu sunt atât de multe modalități de a o defini. Soluția este evidentă: femeile aleg îmbrăcăminte exterioară în culori saturate. Deci, femeile din Italia pentru sezonul rece cumpără jachete, sacouri și paltoane în culori suculente și cu print mai puțin obișnuit.

12. Le plac hainele cu paiete, doar că există o regulă 

Fashionistelor italiene le place să adauge puțină strălucire ținutei sale cu strasuri sau paiete. Desigur, dacă pantofii sau un articol al ținutei deja este cu paiete, restul ansamblului vestimentar rămâne discret. Deci, există o regulă importantă pe care italiencele o respectă mereu: orice detalii strălucitoare sunt permise numai după debutul întunericului. În timp de zi, paietele și strasurile sunt tabu în Italia.

Ce reguli și secrete ale frumoaselor italiene le-ați nota? Așteptăm comentariile cu drag.