12 reguli ciudate pe care trebuie să le respectați în Japonia, dacă nu doriți să-i ofensați pe localnici

Japonia, sau „Nippon Koku”, așa cum își numesc japonezii țara lor, este una dintre cele mai neobișnuite țări din lume. La începutul secolului trecut Japonia a fost izolată, și, ca urmare a acestei izolări, este o țară foarte diferită care-i impresionează și-i șochează totodată pe cei care o vizitează.

Până în prezent, Japonia combină nanotehnologia modernă cu tradițiile și regulile vechi de secole. Prin urmare, dacă vă decideți să mergeți acolo, informați-vă bine ca să știți ce se permite și ce nu.

Atunci când folosiți bețișoarele, nu le puneți niciodată în poziție verticală, acest lucru se face doar în timpul ritualurilor funerare. Acestea nu se pun nici pe masă, au un suport special. Și, la fel de important, nu transmiteți mâncarea cu bețișoarele Dumneavoastră și nu vă puneți cu ele mâncare din farfuria comună.

În majoritatea locurilor publice și când mergeți în ospeție ar trebui să vă scoateți încălțămintea de îndată ce treceți pragul. Pentru a merge la toaletă trebuie să încălțați o pereche de papuci speciali care se află lângă ușa de la intrare.

Japonezii respectă ordinea și se respectă unul pe altul. De aceea trebuie să respectați rândul, chiar și în stațiile de transport public, înainte de a urca în tren.

Japonezii nu mănâncă pe stradă sau în transportul public, cu excepția, desigur, a trenurilor de curse lungi, deoarece consideră că este nepoliticos, așa că turiștii nu ar trebui să facă acest lucru.

Baia în Japonia nu este prevăzută pentru spălare, dar pentru relaxare, pentru a intra în ea, trebuie mai întâi să vă spălați în duș. Același lucru este valabil și pentru băile publice. Orice tatuaj aici va fi asociat cu apartenența la diferite bande, deci, dacă aveți un tatuaj, ascundeți-l, altfel nu vi se va permite să intrați în baie.

Dacă sunteți răcit, trebuie neapărat să purtați o mască.

Nu lăsați niciodată bacșiș și plătiți exact suma indicată, chiar dacă călătoriți într-un taxi. Acest gest va fi considerat drept o insultă.

În această țară nu se obișnuiește să vorbești la telefon în locuri publice, mai ales dacă sunt mulți oameni în jur. În cazuri excepționale este permis să răspundeți la apel, dar foarte repede și cât mai încet posibil.

Nu arătați cu degetul în Japonia, este considerat un gest nepoliticos. Faceți doar un gest ușor cu mâna.

Pentru sosul de soia utilizați o farfurie specială și înmuiați alimente acolo, dar nu stropiți bucatele cu el.

Pentru a lua sau a transmite ceva folosiți întotdeauna ambele mâini, nu una. Și nu le dați vânzătorilor banii în mână, puneți-i pe o tavă specială.

Nu vă turnați singuri băutura. Le puteți turna doar altora. Tradiția spune că, imediat ce-i veți turna cuiva în pahar, acea persoană va trebui să facă același lucru pentru Dumneavoastră. Nu uitați că trebuie să țineți sticla cu ambele mâini.