12 produse din magazinele de lângă casă, pentru care plătim prețuri exorbitante. Deși avem impresia că economisim

Înțelegem perfect că toată lumea trebuie să câștige bani, dar oricum nu vrem să plătim în exces. De aceea am căutat unele produse, al căror preț exagerat se explică nu prin calitate, ci prin trucuri de marketing.

1. Detergenți și hârtie igienică.

Aceștia sunt liderii anti-rating-ului nostru: nu veți putea economisi bani pe aceste produse deoarece cele ieftine nu sunt calitative și se consumă foarte repede.

2. Produse despre care nu știm unde și cum au fost depozitate.

Nimeni nu ne va putea oferi informații despre respectarea condițiilor de depozitare. Un magazin cu prețuri fixe nu este un supermarket cu frigidere și controale de calitate. Există doar două produse pe care le putem cumpăra de oriunde: oțetul și sarea de mare.

3. Unelte, vopsele și alte articole pentru renovare. 

Vopseaua ieftină este mai lichidă, prin urmare, va fi necesar să aplicăm mult mai multe straturi pentru ca peretele nostru să capete aspectul dorit. Iar suma pe care o vom cheltui va fi aproximativ aceeași ca pentru o vopsea mai scumpă. Uneltele din aceste magazine ar putea fi fabricate din materiale fragile și ieftine.

4. Haine pentru casă și încălțăminte pentru un sezon.

Cu cât îmbrăcămintea este mai calitativă, cu atât o vom folosi mai mult. Același lucru este valabil și pentru încălțăminte. Nu uitați: cu cât cumpărăm mai mult, cu atât aruncăm mai mult.

5. Lenjerie din poliester cu dantelă și volane.

Sutienele din guipure din dantelă și volane nu sunt atât de drăguțe pe cât par. Sunt strânse, cusute după modele ieftine și sunt 100% sintetice . De acord, este dificil să te simți irezistibil atunci când dantela și benzile elastice mușcă în cele mai delicate părți ale corpului. Concluzie: iubiți-vă pe voi înșivă, nu zgâriați confortul și sănătatea voastră.

6. Cosmetice de origine necunoscută.

Rimelul ieftin, oja, precum și cremele, deodorantele, gelurile de duș nu se aplică bine din cauza formulei pe care o folosesc producătorii. Compoziția produselor cosmetice scumpe conține multe ingrediente naturale cum ar fi uleiul de mango sau extractul de kiwi. Cosmeticele ieftine sunt fabricate în principiu din ingrediente sintetice. De asemenea, trebuie să fim atenți când alegem vopseaua de păr. Un produs ieftin conține rareori ingrediente de calitate. Iar în final ne vom alege cu un păr deteriorat și poros.

7. Cuțite și spatule din silicon.

Un cuțit de calitate este, de obicei, fabricat din oțel, lama sa este mai puternică și mânerul său mai ergonomic. Un cuțit ieftin se va toci ori se va rupe foarte repede. Vasele de copt, spatulele și alte ustensile mici ar trebui să fie confecționate din silicon alimentar care să reziste la o temperatură de până la 200 de grade, să nu se deformeze și să nu se lipească de tigaie.

8. Tigăi de „teflon” și vase de copt.

Fundul tigăilor ieftine este foarte subțire, iar învelișul antiaderent începe foarte curând să se crape și să se deformeze, după care tigaia nu mai poate fi folosită. Același lucru este valabil și pentru vasele de copt cu bază detașabilă care sunt fabricate dintr-un metal atât de subțire încât se îndoaie și ruginesc chiar după prima utilizare.

9. Mâncare ieftină pentru animalele de companie.

Chiar dacă un aliment ieftin conține carne, acest lucru nu înseamnă că este potrivit pentru animalul Dumneavoastră de companie. Deoarece, pe lângă carne, aceste alimente conțin și gluten de grâu, coloranți, grăsimi și alți aditivi. Aveți grijă, studiați compoziția acestor produse sau mai bine cumpărați-le din magazine de încredere.

10. Ochelari de soare ieftini. 

Ochelarii de soare ieftini fac mai mult rău decât bine. Chiar dacă suntem conștienți de acest lucru, preferăm să avem câteva perechi de diferite culori.