12 plante miraculoase care pot fi cultivate într-un simplu borcan cu apă

Dacă aveți câteva borcane de sticlă și acces la o sursă de apă dulce, atunci cu siguranță puteți să cultivați aceste plante chiar pe pervaz, anul împrejur!

Următorul pas este selectarea plantelor adecvate. Consultați această listă de 12 ierburi, care, în afară de apă și lumina soarelui, nu mai au nevoie de nimic pentru a crește. Este o alternativă optimă pentru persoanele ocupate, care nu au timp sau dorință să lucreze solul.

1. Mentă.

Eat Healthy Live Fit

Cultivați mentă la borcan. Veți putea în orice moment să smulgeți câteva frunzulițe de mentă pentru un ceai de ierburi, pentru a adăuga într-un sos sau o supă. Sau, pur și simplu, pentru a vă bucura de aroma revigorantă a acestei plante miraculoase.

2. Oregano.

Puteți folosi oregano proaspăt la prepararea sosului pentru paste sau puteți să-l întrebuințați drept condiment pentru supe sau alte bucate picante. Tăiați doar câteva frunze de pe tulpină. Oregano crește suficient de repede, iată de ce este important să-i tăiați periodic frunzele.

3. Salvie.

Are o aromă incredibilă care o diferențiază de celelalte ierburi. Întrebuințați salvia pentru a găti carnea de găină și berbec la cuptor sau presărați peste ananas. Salvia nu este o plantă capricioasă și nu necesită o cantitate mare de apă și lumină solară.

4. Busuioc.

Melissa Norris

Acestei plante populare, originară din Italia, îi priește să se afle în apă și poate fi folosită în multe rețete, inclusiv sosuri și supe. Borcanul cu busuioc trebuie să fie amplasat acolo unde cade mai multă lumină solară.

5. Ștevie dulce.

Această plantă necapricioasă nu necesită mult soare, crește bine și în odăile mai întunecate. Frunzele zdrobite de ștevie dulce pot fi utilizate pentru a îndulci cafeaua sau ceaiul.

6. Cimbru.

herbco.com

Cimbrul este o plantă universală. Atât florile, cât și frunzele sale sunt comestibile. Are nevoie de multă lumină, iată de ce borcanul trebuie amplasat pe partea cea mai însorită a pervazului. Frunzele se utilizează la pregătirea bucatele din carne.

7. Rozmarin.

Această plantă aromatică crește excelent dacă primește cantitatea suficientă de lumină. Poate fi folosită pentru a da un plus de savoare mâncărurilor din carne de găină!

8. Melissa.

Mary and Tim Vidra

Din melissă se poate prepara un ceai calmant, eficient și pentru ameliorarea simptomelor dereglărilor digestive, dar și pentru a vă ajuta să adormiți mai ușor. Această plantă necesită multă lumină solară.

9. Ceapă verde.

vorply.com

Ceapa verde este foarte ușor de cultivat și poate fi întrebuințată într-o multitudine de mâncăruri. Asigurați-vă că această plantă primește apă și lumină în de-ajuns.

10. Pătrunjel.

Iubește multă lumina solară (deși crește bine și în locurile mai umbrite). Această plantă aromată se întrebuințează în salate, supe de pește, dar poate fi adăugată și în salsa sau alte bucate specific mexicane.

11. Levănțică.

qualitree.com

Levănțica poate fi folosită pentru a ameliora migrenele și convulsiile, pentru a îmbunătăți somnul. Utilizați frunzele de lavandă pentru a prepara ceai sau adăugați-le în copturi. Drept bonus: levănțica miroase fantastic! Această plantă are nevoie de soare și aer proaspăt!

12. Maghiran

Această plantă poate fi cultivată în interior, deși cel mai bine se simte în aer liber, la soare. Crește lent, iată de ce trebuie să aveți răbdare. Poate fi utilizată în calitate de condiment pentru felurile de mâncare din carne de pui și carne de vită.

Care din aceste plante cresc deja pe pervazul tău? Dacă ți-a plăcut acest articol, arată-l și prietenilor tăi!

.

Sursa: diyeverywhere.com