12 piese vestimentare de vară care trebuie să aibă un loc rezervat în garderoba femeilor de vârsta 45+

“Fiți atentă cu originalitatea, în chestiunea modei feminine originalitatea se poate transforma în mascaradă” – afirma cândva Coco Chanel. Urmați mereu acest sfat pentru a nu cădea în extreme. De regulă lucrurile în care arătăm bine în tinerețe nu mai au același efect atunci când ajungem la o vârstă mai înaintată.

Echipa noastră a făcut o mică selecție cu hainele de vară care vă vor ajuta să vă păstrați eleganța și feminitatea în fiecare zi.

1. Pantaloni albi

Uitați de prejudecata conform căreia culoarea albă te face mai plinuță. Pantalonii albi sunt potriviți pentru femeile de orice vârstă și siluetă. Aceștia poate nu sunt foarte practici, dar pentru vară sunt perfecți: comozi, ușor și eleganți!

2. Fustă midi

Lungimea ideală pentru o fustă este puțin mai jos de genunchi. Astăzi sunt foarte populare fustele midi de tip clopot, care sunt potrivite la orice vârstă. O astfel de fustă se recomandă a fi purtată în combinație cu încălțăminte cu toc.

3. Blugi

Blugii pot fi purtați în orice sezon, vara nefiind o excepție. Căutați modele elegante, clasice, de culoare albastru închis. Bineînțeles evitați tot felul de găuri și alte elemente de “decor”.

4. Un tricou simplu

Tricoul trebuie să fie simplu și deschis la culoare (alb, bej, roz deschis etc.). Alegeți modele calitative, din stofă naturală netransparentă.

5. Fustă dreaptă de nuanță deschisă

Bineînțeles în garderoba dvs. de vară trebuie să fie o fustă clasică dreaptă. Fustele negre le păstrăm pentru toamnă și iarnă, iar vara acordăm preferință culorilor deschise: bej, crem, galben etc. Imprimeul trebuie fie să lipsească, fie să aibă o culoare foarte ușoară, abia vizibilă.

6. Un sarafan cu centură

O vară fără rochii este greu de imaginat. Noi vă recomandăm să faceți rost de un sarafan ușor, care să accentueze talia cu ajutorul centurii. Alegeți culori și imprimeuri specifice sezonului, dar nu uitați că vorbim de un sarafan elegant, nu de o rochie de țară ca la bunica.

7. Top de o singură culoare

Un top de factură dreaptă cu mâneci micuțe se potrivește cu orice alte haine: pantaloni albi, fustă midi, blugi sau chiar șorți. Completați acest set cu o pereche de sandale cu toc și veți arăta impecabil.

8. Rochie-cămașă

Rochia-cămașă este ideală pentru plimbările de vară, pentru călătorii și, de ce nu, chiar pentru serviciu. Culorile universale sunt alb și bej. Și nu uitați de o centură îngustă care să accentueze silueta.

9. Un cardigan lung

Cardiganul face figura mai zveltă, ascunde șoldurile impunătoare și poate juca rolul unui paltonaș de vară. E o piesă vestimentară foarte comodă și necesară.

10. Rochie strânsă pe talie

Pentru evenimentele speciale din perioada verii veți avea nevoie de o rochie ușoară, comodă și puțin strânsă pe talie. O dantelă gingașă, mânecile scurte și elementele de decor originale în zona taliei vor accentua atuurile siluetei dvs. Culoarea rochiei rămâne la discreția dvs., sunt potrivite orice nuanțe curate, de la alb și până la bordo.

11. Jachetă clasică

O jachetă elegantă va fi mereu la modă și niciodată nu va înceta să fie o piesă vestimentară universală. Îmbrăcând-o în zilele în care suflă vântul răcoros de vară vă veți simți minunat și veți arăta superb.

12. Sandale comode cu toc

O pereche de sandale din piele, suficient de comode pentru a fi purtate o zi întreagă, ar fi o adevărată comoară pentru sezonul de vară. Vârsta înaintată este perioada în care trebuie să ne accentuăm feminitatea, iar tocurile elegante pot juca aici un rol decisiv.