12 perechi de filme care sunt atât de asemănătoare de parcă regizorii și-ar fi spus: „Dă-mi și mie să copiez!”

În industria cinematografică există un fenomen foarte interesant: filmele-gemene care apar fie în același an sau cu o diferență de câțiva ani, dar care sunt foarte asemănătoare. Nu se știe dacă acest lucru se întâmplă din cauza că regizorii încearcă să repete succesul cuiva sau societatea are nevoie de mai multe filme pe aceeași temă, dar acest lucru se întâmplă destul de frecvent.

„Equilibrium” și „Equals”.

Titlul nu este unica lor asemănare. În ambele filme acțiunea are loc în viitor, unde trăiesc oameni  care nu pot sau nu ar trebui să știe ce înseamnă sentmentele, dar, la un moment dat, acestea se trezesc brusc.

„Toamna la New York” și „Idilă de noiembrie”.

„Toamna la New York” a apărut în 2000 și „Sweet November” în 2001. În ambele filme bărbatul își întâlnește dragostea vieții sale, dar fericirea se dovedește a fi trecătoare.

„Marțianul” și „Cunoașterea necunoscutului”.

Ambele filme sunt despre un zbor spre Marte unde personajele principale trebuie să se descurce singure. Personajul lui Matt Damon luptă pentru a supraviețui pe planeta roșie, iar al lui Mark Strong încearcă să ajungă acolo.

„The Revenant” și „Cascada Seraphim”.

Protagoniștii acestor filme, interpretate de Leonardo DiCaprio și Pierce Brosnan, încearcă să supraviețuiască în condițiile foarte dure.

„Cincizeci de umbre ale lui Grey” și „După ce ne-am întâlnit”.

Protagonistele din ambele filme se ocupă de filologie și întâlnesc niște bărbați foarte atrăgători, dar aroganți.

„Oraşul Infernului” și „Vulcanul”. 

Intriga acestor două filme se bazează pe o erupție vulcanică care amenință viața locuitorilor. În ambele filme lupta cu stihia este prezentată prin ochii unei familii.

„Azi 13, mâine 30 de ani” și „Bolshoy”.

Ambele filme povestesc despre aventurile eroilor după ce s-au maturizat brusc.

„Armaghedon” și „Impact nimicitor”.

Ambele au fost filmate în același an, 1998 și au un subiect comun: populația planetei este amenințată de un corp spațial care zboară cu mare viteză pe Pământ. În „Armaghedon” este un asteroid, iar „Impact nimicitor” o cometă.

„Prestigiul” și „Iluzionistul”.

Ambele filme sunt thrillere cu linii de subiect neașteptate. Acțiunea are loc în secolul al XIX-lea, în primul film în Anglia, iar în al doilea în Austria.

„Prizonier în timp” și „Transfer de identitate”.  

În ambele filme protagonistul se trezește pentru a trăi aceleași momente din nou și din nou. În primul film personajul lui Tom Cruise este implicat într-un război cu o rasă extraterestră, iar în al doilea Jake Gyllenhaal încearcă să împiedice explozia unui tren.

„Jocurile Foamei” și „Battle Royale”.

Cu 12 ani înainte de lansarea primului film, a fost lansat filmul japonez „Battle Royale” bazat pe romanul cu același nume de Kosyun Takami în care niște elevi, selectați aleatoriu, se luptă pentru a putea supraviețui pe o insulă abandonată.

„Venom” și „Upgrade”.

Ambele filme au apărut în 2018. Pe lângă subiectul asemănător și actorii seamănă foarte bine între ei.