12 obiecte, fără de care casa noastră va deveni mult mai confortabilă. În special fără nr. 8!

Unele obiecte ne pot influența starea noastră de spirit și nici nu bănuim măcar acest lucru.

Există studii care susțin că atmosfera din casă afectează calitatea vieții persoanelor care locuiesc în ea. Vara este anotimpul perfect pentru a ne debarasa de obiectele inutile din locuințele noastre.

1. Seturile de ceai și cafea 

Avem, fiecare din noi, seturi pe care le păstrăm pentru diferite ocazii, dar care sunt, de obicei, depozitate în dulapuri și adună doar praf pe ele. Poate a venit timpul să vă debarasați de ele ca să obțineți mai mult spațiu?

2. Suvenirurile

Un coleg v-a adus o statuetă din Turcia, o rudă îndepărtată v-a dăruit un prespapier din lemn și treptat ați umplut toate rafturile cu obiecte inutile care vă incomodează, dar vă este incomod să le aruncați. Multe suveniruri doar ocupă spațiu; păstrați doar ceea ce este cu adevărat important pentru Dumneavoastră.

3. Lumânările parfumate

Lumânările aromatice și alte lucruri similare tot așteaptă să fie utilizate într-o bună zi. Nu așteptați momente speciale, ardeți lumânările, utilizați ceștile primite în dar, beți ceaiurile aduse de departe, trăiți-vă din plin viața aici și acum.

4. Obiectele sparte sau rupte

Cratițe, cuțite cu mâner rupt, o valiză fără mâner, păstrăm o mulțime de obiecte care nu ne mai pot fi de folos. Utilizarea obiectelor care nu își îndeplinesc pe deplin funcțiile poate fi periculoasă sau, cel puțin, vă irită când le vedeți. Chiar vă doriți acest lucru?

5. Televizorul

Aici nu este vorba despre tehnica în sine, ci mai degrabă obiceiul de a ține televizorul permanent conectat. Sunetul nu este atât de deranjant, dacă este utilizat ca fundal, dar dacă este însoțit de imagini luminoase care ne înconjoară în mod constant, creierul nostru obosește și devenim nervoși, ne scad abilitățile cognitive.

6. Obiectele rămase după un hobby de-al nostru din trecut

Un fular, o brățară sau un colaj neterminat, indiferent de hobby-ul la care ați renunțat, trebuie să aruncați toate obiectele rămase. Dacă nu v-ați atins de aceste obiecte timp de 3 ani, este puțin probabil să vă pasioneze din nou și, pe lângă aceasta, acestea vă pot provoca un sentiment de vină și astfel să vă strice starea de spirit.

7. Obiectele grele sau mobilierul masiv 

Fotoliile masive sau draperiile de catifea sunt perfecte pentru casele mari sau pentru castelele din basme. Într-un apartament astfel de mobilier va umple prea mult spațiul și-l va părea să pară mai sumbru.

8. Dulciuri ascunse peste tot

Potrivit cercetărilor produsele care conțin cafeină, zahăr și diferite substanțe de ameliorare a gustului ne provoacă stres, vom fi mult mai calmi dacă nu vom păstra aceste produse în casă.

9. Documentele importante

Contractele de credit, conturile nu trebuie, desigur, să fie aruncate, dar nu are rost, de exemplu, să păstrăm certificatele de garanție care au expirat deja cu câțiva ani în urmă. Toate documentele importante trebuie păstrate într-un singur loc și sortate periodic, lăsându-le doar pe cele valabile.

10. Oglinzile

Psihiatrii londonezi au studiat comportamentul a 50 de persoane și au ajuns la concluzia că, dacă ne vom uita prea des în oglindă, ne vor apărea noi complexe, iar cele vechi vor deveni și mai accentuate de aceea este bine să aveți cât mai puține oglinzi în casele noastre.

11. Obiecte inutile acumulate prin sertare

Acumularea obiectelor inutile, chiar și dacă nu sunt la vedere, v-ar putea deranja; este mai bine să scăpați de telefoanele mobile vechi, de încărcătoare și de alte lucruri de îndată ce acestea nu vă mai pot servi. Puteți lăsa un telefon de rezervă, dar stocarea întregii colecții nu are nici un sens: puteți vinde sau dărui telefoanele pe care le aveți.

12. Hainele și încălțămintea incomodă

Fiecare femeie are în șifonierul său o pereche de pantofi incomozi, dar frumoși, în care poate doar ședea pe scaun. Dacă nu puteți purta încălțămintea dată, nu are nici un rost s-o păstrați. Cumpărați-vă altă pereche pe care să o puteți purta.

Ne atașăm prea mult de anumite obiecte și ne este greu să ne despărțim de ele.

Dumneavoastră de care obiecte nu vă puteți despărți?